Hem > Forum > Depression > Kan jag ha en depression?

Kan jag ha en depression?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Hej!
  Jag är en 20-årig tjej med både ångest och vad jag tror är en depression. Jag har mått dåligt sedan ca 6 månader tillbaka, när jag började plugga på distans pga covid-19.

  Jag har haft ett rätt jobbig uppväxt med både föräldrar som gick isär, psykisk misshandel och väldigt många samtal med psykologer och kuratorer. Senaste tiden har varit hemsk, jag har just nu ett sommarjobb på ett lager under sommaren, men då jag har legat sjuk två veckor i juli och ca en vecka nu har jag sån grov ångest över att gå tillbaka till jobbet. Så grovt att jag ljugit för både min sambo och familj om att jag har haft feber för att slippa att gå till jobbet. Detta pga skuldkänslor för att jag legat sjuk så mycket ( riktigt sjuk) och att de ska tycka illa om mig för det. Det är rätt ensamt på jobbet och har inte många arbetskamrater, trivs helt enkelt inte alls.

  Förutom detta är jag i ett förhållande som jag inte vet om det kommer hålla, och som alla i min familj vill att jag ska avsluta då han är känslokall och ”inte har någon ånger”. Jag älskar honom väldigt mycket men han har ingen förståelse för psykisk ohälsa alls då han aldrig själv har upplevt något sådant. Vi är osams rätt ofta och han tycker att jag överdriver. Utöver detta har vi inte varit intima på 6 månader då han anser att jag alltid är sjuk, mår dåligt eller har ont någonstans. Alla säger att jag aldrig är glad, vilket är sant även fast jag brukar anstränga mig för att vara det.

  Senaste tiden har mitt mående eskalerat då jag under senaste månaden fått självmordstankar (min sambo vet om detta men tycker jag är dramatisk) och har varit nära på att ta mitt liv flera gånger. Jag har skärt mig på knivar med meningen och gjort flera självmordsplaner. Jag har försökt att ta mitt liv innan. Nu börjar det bli så illa att jag inte vet vart jag ska vägen, jag berättar för min familj och sambo men ingen av de verkar ta det på allvar eller vilja hjälpa mig på riktigt.

  Jag har en bokad tid hos en kurator om två veckor, då jag tror jag är i en depression och har varit i det ett tag. Jag känner mig bara väldigt ensam då jag knappt har några kompisar eller någonstans att vända mig. Jag börjar blir rädd för mig själv och vad jag tillslut kanske kommer göra, känns som mina tankar driver mig till vansinne.

  Avatar

  Det finns massa bra grupper på Facebook, där man få hjälp, tips och stöd från likasinnade lr folk som bara vill hjälpa dom som mår dåligt av olika anledningar.

  Jättebra om man behöver nån att prata med lr skriva med.

  Sök i grupper på psykisk ohälsa lr ensamhet, så kommer det upp massa förslag på bra slutna grupper.

  • Detta svar redigerades för 2 år sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det strider mot användarvillkoren på Mind Forum
  Avatar

  Hej fina du <3 Det låter som en depression, absolut. Ensamheten och bära på de här tankarna och känslorna utan att de verifieras av andra tror jag också kan bidra enormt till ens dåliga mående. Som att man blir inskjuten i ett hörn och lämnat till sitt öde, typ. Är det så du upplever det här – om du vill säga? Så jobbigt med arbetet på lagret också och att inte få uppleva gemenskap och den där sociala interaktionen som är så viktig för att man ska kunna trivas.

  Skickar massor av kramar

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.