Hem > Forum > Depression > Kan det någonsin bli bra?

Kan det någonsin bli bra?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Det bara måste bli bra. Vet inte hur, men jag orkar inte ha det så här längre. Så tom, låg och apatisk. Känner ingenting, utom ångest och obehag. Tycker inte om mig själv längre. Vem har jag blivit? Känner mig otroligt ensam…… Hur länge ska det vara såhär?

  Du verkar ha det tufft och jag förstår att det inte är lätt! Finns det någon som du litar på, som du känner att du kan prata med?
  Finns det något som du mår bra av att göra som du kan göra oftare?
  Ensamhet är en otroligt jobbig känsla, jag vet. Känner mig också ensam väldigt ofta. Det känns inte som att någon kan förstå, det finns liksom ingen som kan hjälpa till att bära det som känns tungt och jobbigt.
  Det gäller att ta en dag i taget, du klarar det här!

  Trådstartaren

  Tack för fina ord 🙏

  Jag får hjälp ifrån öppenpsykiatrin med mediciner och samtal, men det svåraste är min jobbsituation.. De vill att jag säger upp mig. Har varit sjukskriven länge, förstår dem till viss del. Är livrädd för hur livet ska bli, ekonomin oroar mig mycket. Orkar inte börja söka jobb igen. Förstår inte hur jag ska klara allt, känner mig så misslyckad just nu

  Bra att du får hjälp med både samtal och medicin! Men förstår att det blir jobbigt med jobbsituationen. Jag själv har också haft lite problem med jobbet, då jag inte direkt orkat jobba på grund av mitt mående och mina diagnoser. Det som de har krävt av mig har helt enkelt inte funkat! Det jobbigaste och svåraste som jag gjorde då (vilket visade sig vara det bästa i slutändan) var att prata med chefen. Därefter kunde vi anpassa mina arbetsdagar så att jag iaf kunde jobba någon timme i början och sen öka på. Tror du att du skulle kunna göra något liknande?

  Tänker att det ändå är bra att du varit sjukskriven en liten tid, ibland behöver man en paus för att försöka återhämta sig någorlunda. Du är inte misslyckad för det. Jag tänker att det är bra för dig, din självkänsla och ditt självförtroende om du får försöka ta dig an utmaningar och se att du klarar av dom. Det behöver verkligen inte vara något stort i början, det kan vara hur litet som helst egentligen.

  Kan du prata med de som jobbar inom öppenpsykiatrin om att det inte känns bra att säga upp sig för att det bara skulle innebära mer stress för dig?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.