Hem > Forum > Depression > Jag vill få hjälp men vet inte hur

Jag vill få hjälp men vet inte hur

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag börjar bli så trött på att må såhär. Vill kunna ha ett liv men jag klarar det inte på grund av hur jag mår. Vill få hjälp med vet inte hur. För det första vet jag inte vart jag skulle vända mig, för det andra klarar jag inte av att prata i telefon. Vet inte vad jag skulle säga ens. Jag orkar inte mer, jag vill bara må bra men det verkar fan omöjligt..

  Känner likadant! Skulle kunnat vara jag som skrivit det du skrev! Vet inte vad man ska göra för att få ett liv..

  Att sträcka ut en hjälpande hand till en medmänniska som är i nöd känns ofta mycket lättare för oss än att själva behöva be om hjälp. Vi vill klara oss själva. Vi vill vara starka. Vi vill inte vara en börda. Sanningen är dock att vi alla behöver varandra. Ena stunden är det vi som behöver hjälp i den andra är det vi som hjälper den som hjälpte oss tidigare eller någon annan som behöver det. Vi måste försöka utveckla inom oss en ödmjukhet som förmår oss att både kunna be och ta emot hjälp med tacksamhet och uppskattning när vi är i behov av det. Samtidigt kan vi igenom den hjälpen vi får bli förhoppningsvis bättre och klokare och utveckla i vår tur förmågan att så småningom bli den som i stället kan hjälpa andra. Ena stunden är vi läraren och i en annan eleven i livets skola. Det är så vi alla utvecklas mot våran slutmålet.

  Vi kan dock inte glömma hur väsentligt det är att hjälpa sig själv.

  Ge inte upp och sök efter möjliga vägar ut ur det tillstånd som du beskriver. Tappa aldrig tron att det är möjligt. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv. De skapar vår värld.
  Så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte vägar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi alltid har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Allt gott <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.