Hem > Forum > Depression > Jag vet inte vad jag ska göra

Jag vet inte vad jag ska göra

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag känner inte att jag vågar kontakta någon av mina vänner eller släkt. Det vet allt som har hänt, de vet att jag försökte ta mitt liv för snart 3 månader sen. Jag är inte i självmordstankar längre, men jag känner mig så ensam.

  Jag känner att folk orkar inte längre, de har sina egna bekymmer. Jag förstår att de inte kan hjälpa mig, att jag måste försätta ta allt med psykolog. Men vad ska jag göra mellan psykolog tiderna?

  Imorgon är nästa tid, jag får mer hjälp då. Men tiderna är så glesa, det har nu gått 3 veckor sen jag fick prata och innan de så tog det 2 månader innan jag skulle få träffa honom. Det fick gå 2 månader efter jag försökte ta mitt liv innan jag fick prata med psykolog!

  Vårdcentralen vill inte hjälpa mig längre då de anser att vuxenpsykiatrin ska ta över. Problemet är att de har inte tagit över än, jag hade en utvärdering med dem. En utvärdering som inte är klar så de har inte tagit över. Jag har ingen medicin än, jag har ingen behandling att följa.

  Vart vänder jag mig när allt känns piss, när jag inte orkar mer. När känslan att vara totalt övergiven blir för stor. När ångesten känns som mest. Jag vet inte vad jag ska göra, jag hoppas att imorgon så tar de över mig så jag kan börja må bra. Jag ska ta allt detta med psykologen, jag behövde bara skriva av mig lite.

  Du är en kämpe. Trots att vården går trögt och trots att du inte vill belasta andra (vilket de säkert hellre vill än att vara utan dig, så prata med dem utan skam) så kämpar du. Du är inte ensam om att ha försökt ta ditt liv, men det känns ensamt för att vi inte lärt oss prata om det och dela våra erfarenheter och vara sanna. Jag hoppas innerligt att vården skärper till sig och fångar upp dig ordentligt snart. Kämpar som dig behövs. Tillsammans ändrar vi det så att kommande generationer vågar prata öppet om det svåra, om livet och döden och allt däremellan. Kram

  Trådstartaren

  Liten uppdatering. Jag fick inte träffa psykolog idag, han blev sjuk och var tvungen att avboka alla. Jag vet inte när han kommer tillbaka, jag har inte fått en ny tid. Nu går jag och väntar på att han ska kontakta mig för att boka in ny tid.

  Jag vet att sånt här kan hända, men varför nu? Varför när jag äntligen kände att jag kunde få hjälp. Jag vill ju må bra igen, jag orkar inte känna mig ensam hela jävla tiden. Nu måste jag förmodligen vänta till mitten av April. Jag är trött på att vänta, jag är trött på att må piss hela tiden. Jag fortsätter kämpa, jag försöker göra de lilla jag orkar för att hålla mig uppe. Jag ger inte upp.

  Är i ungefär exakt samma situation.

  Min psykolog blev också sjuk. Och väntar nästan precis som du skriver. Först 6 veckor för första kontakt. Därefter 1 gång per månad.

  Det du kan göra är att åka till psykakuten och sätta dig där så får de göra en bedömning. Annars kan du kontakta typ mindler, alltså psykolog på nätet. Själv funderat på det. Men inte tagit steget än.

  Mår också skit. Börjat rensa ut mina saker, typ “dödstäda ” och göra förbereda för om jag inte orkar mer.

  Trådstartaren

  Nu är jag förbannad på sjukvården! Min psykolog ringde mig idag och jag blev glad för att då kanske det inte tar så lång tid som jag trodde. Nope, det kommer nu ta ännu längre tid. Det kommer ta 3 månader innan jag får träffa någon att prata med. 3 månader! Det kommer ha gått ett halvår sen jag tog mitt liv innan en behandling börjar! Jävla tur att jag lyckades på egen hand hitta en mental spärr som hindrar mig att försöka igen, en spärr som jag hoppas håller.

  För att göra det lite mer förståelig så ska jag förklara vad han sa. Han ringde och prata om när vi skulle ha nytt möte. Han tyckte att de inte var någon idé för ett nytt möte då jag behöver prata regelbundet med någon. Det var de jag trodde vi hade börjat med, de var det vi kom fram till när jag var på psykakuten efter jag försökte ta mitt liv. De var då jag fick remiss för att träffa psykolog. Men det visar sig nu att han bara gjort en ny utvärdering och kommit fram till samma sak! Har jag inte gjort mig tillräckligt tydlig att jag inte mår bra!? Ska det krävas att jag lyckas ta mitt liv innan jag får hjälp?

  Jag kommer kontakta min vårdcentral igen, jag fick bra kontakt med en av sköterskorna där. Jag hoppas hon kan hjälpa mig att få vård. Jag är så arg på sjukvården nu, de är inte okej att det ska ta så här lång tid. De är svårt nog att själv våga/orka ta hjälp när man har en depression. Det ska inte behöva vara svårt när man faktiskt har lyckats ta sig till sjukvård, när man faktiskt vågat erkänna att de tankar jag har inte är normala och att man är sjuk.

  Skriver kanske en ny uppdatering när jag kontaktat vårdcentralen. Jag fick också tips av psykologen att jag kan kontakta stadsmissionen för de hade något som heter talk2me, får se vad vårdcentralen säger innan jag tar den vägen.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.