Hem > Forum > Depression > Jag hör inte hemma någonstans

Jag hör inte hemma någonstans

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13
 • Avatar

  Jag känner mig utanför samhället av någon anledning. Vill må bra men kommer nog aldrig göra de. Jag lever kanske bara för göra andra nöjda. Och gör jag inte de så duger jag inte.

  Är det du eller din omgivning som avgör om du duger eller inte?

  Vad skulle du vilja göra om du helt struntade i att göra andra nöjda och bara tänkte på att själv bli nöjd? Vad skulle hända om du faktiskt gjorde det då och då?

  Avatar
  Trådstartaren

  Är det du eller din omgivning som avgör om du duger eller inte? Vad skulle du vilja göra om du helt struntade i att göra andra nöjda och bara tänkte på att själv bli nöjd? Vad skulle hända om du faktiskt gjorde det då och då?

  men gör jag inte andra nöjda så blir jag ensam i slutändan? Jag måste kanske försöka va perfekt..jag brukar kunna prioritera mig själv först men andra kanske tror jag är självupptagen.

   

   

  Avatar

  ensam å va perfekt känner jag igen mig i. ja behövde inte va perfekt å ja blev inte ensam när ja sluta försökam göra andra nöjda hela tiden.

  självupptagen får man va ibland, de handlar om balans. tänka på dig: ja, tänka på andra: ja

  Avatar
  Trådstartaren

  ensam å va perfekt känner jag igen mig i. ja behövde inte va perfekt å ja blev inte ensam när ja sluta försökam göra andra nöjda hela tiden. självupptagen får man va ibland, de handlar om balans. tänka på dig: ja, tänka på andra: ja

  okej. Tack. ja har väldigt svårt att finna balans i livet. Och vet inte vart ja ska börja. Allt är så kämpigt.

  Jag kan känna igen mig en del av din beskrivning av att leva för andras skull och inte sin egen. Det blir väldigt skevt. Det där med att prioritera sig själv är inte samma sak som att vara självupptagen, det är en nödvändighet, kanske speciellt i dessa tider där vi får spendera mycket tid med oss själva. Perfekt är det ingen som är, även om det ibland kan verka så. Kanske särskilt på sociala medier som ger väldigt falska bilder av verkligheten, ofta syns den inte alls.

  Det där med balans kan många gånger vara lättare sagt än gjort. Men jag tror det kan vara en god idé att börja fokusera på dig själv, vad är det som får dig att må bra? Och även i stunder där det inte känns som att man har lust att göra någonting är det viktigt att göra saker man brukar uppskatta ändå. När du har hittat de sakerna och en slags balans hos dig själv tror jag att det kan underlätta för att balansera upp livet runt omkring, det sociala livet.

  Avatar
  Trådstartaren

  Med tanke på att jag verkar ha svårt att hitta riktiga vänner så vill ja försöka va perfekt så de vill vara min vän mer än 6 mån.

  de jag gillar och göra har Ja inte alltid pengar till. Dvs gå på spa eller frissan. Och jag hittar lycka i shopping, alkohol och lite destruktiva grejer. För andra människor kan inte ge mig de.

  Okej, jag tror inte riktigt det handlar om en brist på perfektion, det är som sagt ingen som är det. Jag tror det mer handlar om att hitta liknande intressen eller någon annan slags gemensam nämnare eller att man bara mår bra och har kul i varandras sällskap, oavsett aktivitet.

  Det låter som lite begränsade aktiviteter. Du kanske kan fundera över lite alternativa fritidssysselsättningar som du kan göra på egen hand. När du börjar hitta de tror jag också det kan underlätta för att hitta vänner med liknande intressen. Men framförallt tror jag att du skulle kunna må bättre själv om du hittade andra sätt att fylla ut tiden med.

   

  Avatar
  Trådstartaren

  Okej. Ja du kanske har rätt. Men jag verkar trött snabbt på saker. Exempel är att jag började med pilates (är som yoga typ) om du inte vet vad de är. Men nu har jag tröttnat på de. Så ingen idé jag gör något för jag tröttnar bara på de.

  Jo jag känner till Pilates, bra att du ändå provar lite saker. Vad tror du det är som gör att du tröttnar? Är det att det känns jobbigt att börja med aktiviteten (pilates) men att du ändå kan uppskatta det när du väl gör det?

  Det låter i din beskrivning angående vad du tycker om att göra (bl.a spa, frissan) att du mår bra av att bli ompysslad. Finns det andra tillfällen eller situationer där du kan bli ompysslad som person t.ex. med vänner eller familj?

  Nu vet jag inte riktigt varför det inte har fungerat mellan dig och dina vänner. Men kanske kan det vara till hjälp att fundera lite över vilka egenskaper du värdesätter och uppskattar hos en vän.

  Avatar
  Trådstartaren

  Ja de är kul och prova olika men ja verkar inte alltid min grej. de är nog många orsaker… jag mår dåligt till och från. Och haft en tufft förflutet. Och har de som sagt tufft även idag.
  ja lite så är de med. Men inte alltid. Ibland vill ja bara få de överstökat.

  jo de är något ja gillar och göra. Men inte bara. Att gå på bowling m.m.. jag har inga vänner direkt. Ingen vill anstränga sig för att va min vän.  Tror ja i alla fall, de verkar inte bättre.

  ja de kanske ja kan göra men ja kanske inte träffar rätt sorts vänner.

  Ja visst är det det, det kan nog vara nödvändigt ibland också för att rikta fokus på annat. Det låter som att du har haft och befinner dig i en svår situation. Okej brukar du må lite bättre stunden efter att du har gjort någon aktivitet?

  Okej, nej det låter inte som några vidare bra vänner. Om du kommer på lite fler fritidsaktiviteter kan det nog underlätta för att lära känna nya vänner. Ett tips är att till exempel gå med i en förening, det finns även en app som heter Gofriendly (det är dock endast bara för tjejer). Det finns ju även den typen av vänner man inte behöver göra något särskilt med, kanske bara ta en promenad eller gå och fika. Men ofta när man träffar någon för första gången kan det vara skönt att göra någon form av aktivitet, då blir det ofta lite mer avslappnat.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 14 totalt)
13

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.