Hem > Forum > Depression > Hur får man hjälp

Hur får man hjälp

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Hej
  Detta är första gången jag pratar ”öppet” om mina problem som jag haft, i varierande grad, i många år. Efter en längre period jag mått skapligt okej har det nu fallerat ordentligt och jag känner mig vilsen och osäker på vad jag ska göra. Jag blev förflyttat från mitt jobb jag trivdes på och hamnade på ett jobb jag inte klarade av stressen på, vilket slutade med att jag fick säga upp mig själv.
  Då jag vet hur arbetsmarknaden ser ut, och att jag saknar utbildning eller erfarenheter jag behöver till de allra flesta jobben, bestämde jag mig för att börja studera den enda utbildningen högskolan i min stad hade med vårtermin start.
  Men jag har nu snabbt insett att jag inte har intresset eller motivationen att klara av högskolestudier och jag hade nog slutat direkt om jag inte varit tvungen att gå tillbaks till arbetslöshetens värld igen.

  Sen jag förlorade jobbet jag brydde mig om har min ”depression” långsamt kommit tillbaka, och är för tillfället väldigt svår att hantera. Jag känner en hopplöshet för framtiden och ingen ork att ta itu med den. Jag lever själv i en liten lägenhet, jag har ingen flickvän, inga kompisar och träffar i stort sett bara mina föräldrar. Jag fantiserar om döden men kan inte ens ta mig den friheten för att jag inte vill skada min familj. Jag fyller så mycket tid jag kan med att spela spel och lyssna på musik för att dränka ut tankar på annat.

  Jag har försökt söka hjälp men det är så j#vla svårt att jag vill ge upp. Jag sökte först via min dåvarande vårdcentral, till en jag träffat tidigare i livet. Men han svarade att han skulle återkomma och sen hörde jag ingenting mer. Månader senare gjorde jag ett till försök och då sa han att han var väldigt överbokad och tipsade om andra ställen jag kunde prova, såsom företagshälsovården på företaget jag redan hade slutat på.
  Förra veckan gjorde jag ett nytt försök på ett privat ställe, och fick svar efter två dagar att jag skulle beskriva mina problem i ett mejl till dom, vilket jag gjorde. Detta var en vecka sedan och jag har inte hört någonting mer.
  Det enda stället jag nått fram till någon är via Mindler, men ett 25-minuters samtal över telefonen i veckan känns inte nog för att hjälpa mig. Även om det är en början.
  Vet någon hur jag blir tagen på allvar och får tag på någon som kan hjälpa mig, eller måste jag göra ett självmordsförsök innan någon lyssnar?
  Jag brukar alltid få höra att det är det första steget att söka hjälp som är det svåra, och om det nu är så varför är det så himla svårt att få någon hjälp när jag väl ha tagit det steget 40 gånger?

  Tyvärr verkar det som du måste ligga på för att bli hörd. Det ska inte behöva vara så, men det är tyvärr så ibland. Jag har aldrig behövt tjata mig till hjälp, men läser ganska ofta att folk inte blir tagen på allvar. Det ska naturligtvis inte gå så långt att du börjat tänka på självmord. Mitt enda tips är alltså att fortsätta att trycka på. Jag tycker även synd om personalen på vården. Det är inte alltid deras fel. Jag anser att det behövs en satsning, både med mer personal, men även mer resurser ekonomiskt.

  Avatar

  Jag har heller inte fått hjälp och tänker ofta på självmord.. jag har ingen familj som kommer sakna mig, ändå är det svårt att hitta ett idiotäkert sätt att försvinna.. sett flera misslyckade försök som andra gjort där dom mirakulärt överlevt trots säkra metoder.Och de lever i en mardröm nu. Där vill  inte jag riskera att hamna iaf! Vården är under all kritik om man ens får komma dit. Tycker ofta personalen varit empatilös när jag väl fått komma och prata med någon. Särsilt läkarna har varit hemska och motarbetat mig.Fått remiss till psyk förra året  men de ville inte ta emot mig..trots att jag har mkt ångest och smärta, är sjukskriven och inte kan jobba, inte har en enda vän i livet. Det enda jag har är en kille som knappt bryr sig för att han har nog med sig själv. Har inte gjort slut för att han är den enda människa jag känner och jag behöver NÅGON. Min kille gav upp för han fick heller ingen hjälp. Han har försökt två ggr men hänvisades bara till KBT på datorn som inte passade honom. Men tycker du ska testa igen. Skriv gärna hur det har gått isåfall!

  Trådstartaren

  Dagens succé var att ringa min vårdcentral och inte få svar hela dagen fast dom hade telefontid.
  Men jag fick svar ifrån dom jag väntat nästan en vecka på, och jag har fått en tid bokad där iallafall, så jag får se om jag får någon hjälp därifrån eller bara ett recept på medicin och ett adjö.
  Om du inte får någon hjälp kan jag tipsa om en twitch streamer som kallas ”Dr. K”. Han är en psykiatri professor på Harvard som börjat hjälpa folk på nätet. Även om du kanske inte är en gamer så tror jag han är värd att titta på, han har olika gäster där och jag brukar ofta kunna relatera och få en viss hjälp ifrån att bara lyssna. Det är lite som att vara på ett publikt psykiatribesök fast det officiellt inte är ett psykiatribesök. Han är jättebra på att hjälpa folk förstå varför de känner som de gör, vilket jag anser viktigt för att kunna göra ändringar. Hoppas det hjälper!

  Avatar

  När fick du en tid? Hoppas du får hjälp på din Vc. Skriv gärna hur det gick. Tack för tipset på twitch.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.