Hem > Forum > Depression > ingen lust att leva

ingen lust att leva

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Hej,

  Jag är en kille på 24 år gammal och född utrikes född så ber om ursäkt om jag skriver dåligt skriven svenska. . Mitt problem är att jag känner inte att jag lever, jag äter och sover bara efter jag lämnade mitt jobb p.g.a medciniska orsaker, Jag har inga vänner och inte ens en chans att träffa en tjej trots att jag försökte på jobbet (jag vet i Sverige får inte man prata med en tjej på gatan eller i nattklubb). Jag försökte att skapa svenska vänner men de alltid lägger en gräns för vänskap. Jag gör allting helt ensam och känner alla dagar är likadana. Innan jag kom till Sverige var jag full av energi och väldigt ambitiös.  Jag älskar Sverige och svenska folk men samhället här är väldigt annorlunda och försökte att integreras men jag känner mig inte välkommen här och jag måste alltid jobba dubbelt att visa upp mig. Säg inte åk tillbaka snälla, jag skriver bara för att jag har ingen att lyssna på mig. Vill inte din tips att åka tillbaka.

   

  Tack

   

   

  Hej, det är fruktansvärt att du ska behöva känna att du inte känner dig välkommen här. Tyvärr ser väl samhället ut så i stora delar av landet. Vi är rädda för det som är okänt eller det som verkar jobbigt eller krångligt. Då väljer vi att ta avstånd. Jag ber nästan om ursäkt för Sveriges vägnad..

  Jag har kanske inte några direkta råd till dig då det låter som att du gör allt för att passa in men ändå känner att du inte riktigt gör det.

  Nu vet jag inte hur länge du har varor i Sverige men jag kan inte direkt säga att det ser ut som att du är dålig på svenska språket, det är mycket svårare att skriva svenska språket än att tala det, av ren erfarenhet då jag själv inte är från Sverige utan är från Indien från början men bott här i väldigt många år.

  Men språket är viktigt och kan påverka väldigt mycket på hur folk ser på en. Det kanske är mitt tips till dig, lägg mycket tid på att lära dig svenska språket så blir inte det lika främmande för oss (svenskar). Då kanske fler öppnar upp sig. Sedan låter det som du har haft lite otur för finns säkerligen många där ute som ge dig en chans om man bara fick en möjlighet att lära känna dig. Du ska absolut inte tillbaka till ditt land. I Sverige ska alla som vill andra väl och är på den fredliga sidan välkomna tycker jag. Man ska bemöta (vara mot) andra såsom man själv vill att andra skall bemöta (vara mot) dig, det är en gyllene regel som man brukar få tillbaka mycket på hos människor. Fortsätt kämpa är mitt tips, ge inte upp, ge dem en chans att lära känna dig!

  Trådstartaren

  Jag uppskattar dina ord. Jag har aldrig träffat någon från Indien förut men jag hör att ni är så trevlig och snäll folkgrupp och det syns väl här 🙂

  Jag har varit i Sverige i 4 år och är klar med svenska språket. Men även om det finns brist i  det sociala livet på vardagar behöver jag att tala svenska mer och mer för att behålla mitt språk nivå

  Hej! Jag tror också att du har nog haft otur hittills. Du ska absolut känna dig välkommen! Tycker du ska fortsätta visa vem du är och absolut inte ge upp så kommer människor börja uppskatta dig. Du skriver att du är ensam, men känner du inga från ditt land här heller?

  Jag uppskattar dina ord. Jag har aldrig träffat någon från Indien förut men jag hör att ni är så trevlig och snäll folkgrupp och det syns väl här 🙂 Jag har varit i Sverige i 4 år och är klar med svenska språket. Men även om det finns brist i det sociala livet på vardagar behöver jag att tala svenska mer och mer för att behålla mitt språk nivå

  Det där med att vi skulle vara snällare än några andra är jag inte riktigt säker på, sådant ligger bara i ens egenskaper och hur man är som person. Jag har alltid fått lära mig att man ska vara snäll, givmild och omtänksam så löser sig mycket. Och att man ska behandla andra såsom man själv vill bli behandlad.

  Okej ja men då har du lärt dig bra svenska på relativt kort tid! Jag tycker du verkar väldigt trevlig även om sådant alltid är svårt att bedöma bakom en mobil eller dataskärm.

  Vad gör du på fritiden? Har du någon fritidsaktiviteter? ☺️

  Trådstartaren

  Jag springer och tycker om att titta på filmer och tv shows, du då?

  Ofta är det bästa sättet att få kontakt med svenskar om man har någon hobby som man kan ägna sig åt i en förening eller liknande. Mitt tips är att kolla vad det finns för olika föreningar eller aktiviteter där du bor och se om det är något du kan bli intresserad av. Till exempel om det finns en fotoklubb och du kan bli intresserad av fotografi. Då får du dels något att göra, dels tillfälle att träffa människor. Men det måste vara något du kan bli intresserad av och kan tycka är kul på riktigt, annars är det ingen idé. Om det enbart är för att träffa folk så märker de andra det och tycker att man är jobbig.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.