Hem > Forum > Depression > Idag är en hopplös dag.

Idag är en hopplös dag.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • Jag försöker gå ner i vikt genom att äta måltidsersättning/ pulver. Men de är så äckligt och så tråkigt att jag hellre är utan lunch på jobbet, och då eskalerar de helt och jag heltsäter när jag kommer hem. Kan även hända att jag äter fel hemma trotts att jag tagit min shake på lunchen för att jag tycker de är pest. Träning, eller promenader fungerar inte just nu, för jag är inte motiverad. Jag vill bara dö. Jag vill begå självmord, helst igår. Jag har för många bekymmer i livet därav alla saknar en genomförbar lösning. Hur får man motivation att orka leva vidare, hur får man ork att kämpa med alla sina problem, hur kan man se sig i spegeln utan att bli spyfärdig av allt som har med migsjälv att göra.

  Hej, Pink Licoja…din spegelbild reflekterar inte vem du är utan vad du tror hur andra ser dig…som oftast inte ens stämmer med verkligheten. Som person är man så mycket mer än så. Angående dina måltider så är mitt råd att du hellre äter en väl komponerad måltid. Oftast har vi människor ett tuggbehov som även måste tillfredsställas. Man kan även använda sig av en app med kaloriräknare, dagbok och så vidare för att bli mer motiverad. Har du provat det?

  Trådstartaren

  Tack för svar och kloka ord.
  Detta med att räkna kalorier och så vidare är väl bara så svårt då jag har en tendens att alltid ge upp så fort det känns jobbigt eller krångligt. Har väl med min diagnos att göra tror jag, borderline. Kanske längre fram men just nu känns de bara omöjligt. Men jag tror iaf att jag måste ha med lunch på jobbet, mat att värma för jag tycker de är så jobbigt med shake när dom sitter där me pizza och annan mat. Då blir jag deppig av att ta fram shake, vilket får mig att avstå helt och äta när jag kommer hem

  Får man inte tillräckligt med energi kommer ju bakslaget med att man får blodsockerfall och kan vräka i sig det man kommer över istället. Oftast det som är lättåtkomligt och inte så nyttigt alla gånger…och då får man istället dåligt samvete.

  Tror även det är svårt att hålla sig till måltidsersättningar den här kalla årstiden, då vi kroppsligen behöver ”riktig föda” för att kunna hålla igång kroppsvärmen. Det är trots allt det som är vårt bränsle. Jag hoppas du kommer till en punkt då du förhoppningsvis vill och kan planera även dina måltider och eventuellt använda app eller liknande. Det kan ge goda resultat. Men det är som allt annat, man kan ibland behöva börja med att plantera ett frö- som sedan måste gro för att man ska kunna genomföra det. 🪴🥰

  Pink Licoja <3

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.