Hem > Forum > Depression > Hur ska man orka

Hur ska man orka

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Varit så oroligt nere i botten efter att jag sjukskrevs för utmattningsdepression i slutet av juli. Många gånger, känns det som, som kunde lett till att jag inte finns idag. Var inskriven på sjukhuset ett antal gånger. Kanske mitt livs lägsta punkt i en depression som funnits senan barnsben. Kände för två veckor sen ändå att det hade vänt. Mer energi, inte en konstant kamp mot ångesten och tårarna. Började tro att det kanske blir bra ändå. Men de senaste två veckorna nu har gjort mig så rädd. Så rädd att falla tillbaka hela vägen ned igen. Som att jag tappade fotfästet och bara rasar nedåt. Känns också som att jag gör folk besvikna på mig om jag faller igen. När jag fått så mycket redskap att försöka hantera det med den här perioden. Börjat arbetsträna nån knapp månad. Vissa kvällar har jag känt att jag nog skulle ringt sjukhuset och få komma in i säkerhet från mig själv. Men då känns det som att jag skulle rasera så mycket i relation till jobbet och vänner. Misslyckas igen. Har många sådana rädslor. Och vet att jag borde fokusera på det positiva i livet, men hur orkar man det? Samtidigt föder varje negativ tanke nya negativa tankar. Jag är så rädd för att inte klara det här. Att inte orka stoppa fallet och kämpa mig upp igen. Rädd och trött. Vad ska man göra med all rädsla som tar så hårda tag.

  Faller gör vi alla, och det finns ingen förbestämd grad som är acceptabel. Alla hanterar allt olika, och när det gäller just det du beskriver så lever det lite ett liv av sig själv, och när man minst anar det så slår det tillbaka på en som hårdast.

  Det som är viktigast är att du får den tid och hjälp du behöver från att hämta dig från fallet, och att du hittar den styrka som krävs för att ställa dig upp igen.
  Du finns i mina tankar, och jag tror på dig. Det här klarar du❤

  Avatar

  Rädslan kommer alltid att finnas där. Att tänka mer på det positiva i livet och hålla dom negativa tankarna begränsade är något som du själv vet bäst. Vad gör dig glad? Vilka är dina kort och långsiktiga mål? Vad saknar du i livet? Vad har du som gör dig glad och ger dig energi? Håll dig sysselsatt med allt du orka som gör dig glad. Du behöver mer tid för dig själv. Och du ska absolut inte tänka på att göra andra besvikna. Du gör inte det med meningen. Vet någon annan än dig själv hur du mår?

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.