Hem > Forum > Depression > Hur ska jag göra?

Hur ska jag göra?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Jag är just nu i ett väldigt dåligt vänskap. Och jag mår verkligen sååååå dåligt pågrund av den personen. Det går ju bara inte att säga ” jag vill inte vara vän med dig längre ”. Men vad ska jag göra, jag känner mig som en hund för den personen vill och orkar verkligen inte känna så mer. Vad ska jag göra har någon tips???

    Våga höja rösten och sätt din gräns jag å nära vän blev ovänner för att jag röt ifrån och satte en gräns och ja vi har pratat ut men känner att jag fick lite nog och behöver nu andas ut lite å vara ifred så mitt tips är att våga säga ifrån och var dig själv , energi tjuvar finns det gott om tyvärr

    Det första du kan göra är att prata med personer och berätta hur du känner (skriv om det är jobbigt att ta det i verkligheten) Om personen i fråga inte vill ändra på sig eller vill lyssna på vad du känner och tycker så finns det mycket bättre vänner. Du ska inte behöva må dåligt på grund av en vän.

    Kanske kan du säga att du upplever att ni är för olika? Inte tillräckligt kompatibla? Om det är så du känner alltså. Kan nog vara bra att förbereda som ett manus på vad du ska säga så det känns genomtänkt? Att du får med allt det du vill säga. Tänker att den här stunden framöver kommer nog varken du eller din kompis glömma så försök göra det ”snyggt”? Tror även det kan vara bra att behandla den här vännen ”som vanligt” (givetvis inte gå med på att bli utnyttjad, men ja, du fattar säkert vad jag menar) i andra sociala sammanhang med eventuella gemensamma kompisar, för att inte skapa någon friktion och så du får vara i fred ordentligt framöver också?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.