Hem > Forum > Depression > Hur länge är det värdigt att kämpa?

Hur länge är det värdigt att kämpa?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag har levt hela mitt liv med att ta had om andra. För 10 år sen tog det stopp. Utlöst av en skada på jobbet. Sen har det bara gått utför. Mkt jag trodde jag bearbetat kom ikapp mig. Varje dag lider jag. Är det verkligen humant att tvingas leva för andras skull? Hade jag varit ensam hade beslutet varit enkelt. Jag har tappat bort min identitet och personen i spegeln är en främling jag inte tycker om trots många försök. Jag har barn som är unga vuxna och en man och de sliter för att få hemmet att gå runt. Jag vill inte må såhär och jag märker hur det tär på familjen. Detta är inte ett värdigt liv. Något som ofta nämns när man talar om sjukvård, utom inom psykiatrin.  Hur länge ska jag leva för andras skull? Hur ska jag kunna tycka om mig? Det är så smärtsamt.

    Du verkar behöva en paus. Du har rätt i att det är inte är humant att behöva leva för andra, du är din egen. Jag tror att du kanske skulle behöva prata med din familj om du inte orkar göra massa saker åt de.

    Det finns ingen speciell tid som är värdig att kämpa för att stanna för. Resten av livet kan nog vara bäst, bara man lever på ett hållbart sätt

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.