Hem > Forum > Depression > hur börjar man…

hur börjar man…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Jag är en allmänt öppen person, bemöter folk med leende och är allmänt trevligt. Man säger att vänner kommer och gå och jag har lärt mig det det hårda sättet. Det resulterat i att jag inte släpper in folk. Jag ler och säger att jag mår bra även när jag vill bara sova o aldrig vakna. Jag har en massa ytliga vänner runt mig som gång på gång visar att de vill saker från mig utnyttjar min snällhet och sedan är på sin väg. Det lämnar mig ännu mer icke villig att förlita mig på någon för jag vet att snart lämnar dom. Det är bara en tidsfråga. Jag jobbar på att bättre värdera mig som person och sätta mig framför andra men det är så jobbigt för det går emot min natur av att finnas för andra och det om jag har problem jag behöver prata om så kan jag inte göra det med vem som helst för jag kanske kan ha utvecklat trust issues. Även när någon faktiskt försöker nå ut så vill jag helst hålla det in och vänta tills det går över och jag vill helst inte gå genom livet så. Jag har fortfarande saker jag måste hantera innan det är försent men jag behöver hjälp. Och det är ingen hjälp jag kan få av min moder från hon är en del av de problem! Någon tips?

     

    Det här kanske är en märklig analys men någonting säger mig att om man inte hjälper personer som sedan drar iväg själva och inte hjälper tillbaka, så tror jag de är mer ”pålitliga” att ställa upp vid ett senare skede, när man själv öppnar upp? Man lär de liksom att man inte är en ”kassako” utan någon som också har behov och som de behöver värna om, för att ”få näring” tillbaka av en?

    Med andra ord tror jag på att börja i ändan att inte ge (även fast jag förstod att det går emot din natur), utan börja i liten skala att inte ställa upp. Sedan värdera hela tiden vilka personer som uppmärksammar din ”förändring” och därmed själva tvingas in i att finnas där för dig. De personerna tänker jag att du också kan öva dina trust issues på?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.