Hem > Forum > Depression > Hur berättar man att man vill dö

Hur berättar man att man vill dö

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag försöker nå fram till min omgivning. Jag berättar att jag inte mår bra. Men jag talar inte om hur illa det är. Jag orkar inte mer. Jag har börjat ordna i form av försäkringar osv men jag vill ju även leva. Jag vill vilja leva. Jag hatar min insida. Jag hatar min livssituation och hur livet blev, och hur livet blev var inte någon bra fortsättning på redan befintlig psykisk ohälsa.

   

  hur når jag fram. Hur får jag munnen att forma sådana ord….

  Det är väldigt svårt att berätta om hur en mår när en mår dåligt. Speciellt svårt är det till nära familjemedlemmar och vänner som en inte vill ska må dåligt för ens skull.

  Det är skönt att du också skriver att du vill leva. Försök att ta fasta på det.

  Det är bara du som kan veta vad som är rätt att säga till din omgivning, men du kanske kan ta det stegvis. Om personen redan vet att du mår dåligt kan du säga att du haft självmordstankar. Det är nog lättare att höra än att du har självmordstankar just nu. Sedan blir det förhoppningsvis lättare både för dig att säga att självmordstankarna kommit tillbaka och för omgivningen att fråga om du har självmordstankar just nu.

  Sköt om dig.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.