Hem > Forum > Depression > Hopplöst

Hopplöst

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Tjo!

   

  Jag skriver i ren desperation, brukar aldrig skriva något på nätet men nu är botten nådd så att säga. Blir ett väldigt luddigt och osammanhängande inlägg, men så får det blir.

  Jag har kommit till en punkt i livet där jag inte alls vill något längre. Vill varken leva eller dö. Hade varit skönt att slippa ha sån här otrolig ångest varenda dag. Småsaker till superstora, kan inte för mitt liv hantera något jobbigt som händer. Jag har gråtit nästan konstant hela helgen och ser ingen framtid överhuvudtaget. Fick veta att min bästa vän, som jag trodde hade börjat må bättre, inte alls mår bra. Dessutom funderar hon på att flytta tillbaka till sin hemstad, vilket lämnar mig ännu mer ensam än jag redan är. Jag kommer inte klara av det.

   

  Har mått dåligt så länge jag kan minnas, vissa perioder i livet har varit bra, men nu mår jag sämre än någonsin. Och allt blir bara sämre hela tiden. Jag minns inte när jag kände glädje sist. Saknar allt bra som varit. Har stora problem med relationer, vilket bara spär på mitt självhat ännu mer.

  Allt är åt skogen just nu. Vet inte var jag vill komma med det här, men jag behöver verkligen hjälp. Några stärkande ord hjälper säkerligen också. Tack.

  Hej Azure Qovovo Förstår kännslan, jag tycker också att livet känns åt helvete i mellan åt men jag härdar på och det har ju faktiskt blivit bättre än jag kunde tro. Försökte ta bort mig för ganska precis 10 år sedan men nu känner jag ju att det är rätt skönt att leva också. Man lämnar efter sig så stora ärr på alla man känner och släkt osv. Man behöver inte leva för andra det är inte det jag säger men man kan hitta livsglädjen igen. Jag har verkligen haft humörsvängningar eller vad man ska säga… Men lärt mig leva med det och ibland är jag nedstämd och ledsen men då tillåter jag mig att vara det och tar stöd från vänner eller släktingar men det är väldigt dumt att hålla det för sig själv. Min bästa vänner flyttade till Luleå i 6 år så vi tappade kontakten lite granna men höll den via telefon/chatt lite nu och då. Nu har han flyttat hem igen vilket jag tycker är super roligt men han har ju familj nu så det blir ju inte att man kan hänga så mycket direkt.

  Mitt tips är att gör något roligt som du kan få lite glädje av. Jag har börja läsa några böcker av paulo coelho. Rekommenderar Alkemisten starkt den lärde mig att vissa saker i livet som man jagar finns redan framför dig.  //Allt gott 🙂

  Hej och välkommen till forumet.
  Att söka efter nya och ljusare vägar framåt. Må ditt inlägg bli startpunkten för det och det blir det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjlig är väsentligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Du skriver om dig som någon som eventuellt kan ha svårt att älska dig själv och känna ditt riktiga värde. Tidigare erfarenheter i ditt liv kan ha bidragit till det. Om så är fallet tänk på att det förflutna är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap.

  Sök all hjälp som du kan få, varje sig det är från olika samhällsinstanser, människor runt omkring dig, här på forum eller andra källor som finns tillgängliga. Glöm dock inte hur väsentligt det är att hjälpa dig själv.
  Ta emot hjälp men glöm inte att utvärdera effekten av den hjälpen som du får. Tappa aldrig tron att det är möjligt att bli bättre. Tankar har en oanade stor påverkan i våra liv.
  Arbeta ständigt med dig själv och så småningom kommer du att kunna omvandla mörkret inom dig till ljus, sorg till glädje och tomhet till fullfyllnad. Ett litet ljus är allt som krävs för att bryta den totala mörkret. Många gånger har den rätta vägen funnits så nära oss men vi, medvetet eller omedvetet, tittat bort eller helt enkelt inte sett den, utan sökte efter vägar och svar någon annanstans.
  Sann lycka och välmående är ett inre tillstånd som man bara kan uppnå om man arbetar konstant med sig själv. Lyckan är ingen fysisk plats. Inte heller beroende av social-, karriär-, familj- eller ekonomiskstatus. Lär känna dig själv. Försök förstå vad som händer i din inre väld och i ditt liv. Gör din inre utveckling och förändring till det bättre den nya mening av ditt liv och lyckan ska komma till dig. Det finns så otroligt mycket som du kan förändra i ditt inre och yttre liv, även om det inte alltid känns så. Vi har alla enorma potentialer inom oss själva som bara väntar på att bli upptäckta och utvecklade. Som en frö planterad i bra jord, men utan vatten, sol och omvårdnad för att växa och uppnå sin riktiga potential. När vi plötsligt ser till att uppfylla dessa behov, vecka efter vecka, år efter år, kommer det att växa och slutligen bli ett vackert och fint träd som då belönar vårt hårda arbete med skugga och frukter. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Rekommenderar starkt en video på Youtube från Dr. Gabor Maté. Denna är en av många andra jättebra videos av honom. Jag hoppas att du kan få något ut av den.

  https://www.youtube.com/watch?v=IoppxgDTzUU&t=2526s&ab_channel=MotivationThrive

  Några andra tankar om livet:

  Livet består av två delar. Ena delen kan vi påverka, vi har makt över, och den andra delen kan vi inte påverka, saknar alltså makt över (även om vi ALLTID har makten att påverka hur dessa påverkar oss inombords). Vi kan påverka mycket genom våra beslut, handlingar, tankar, tro, värderingar, prioriteringar osv.. Däremot finns det mycket som vi inte kan påverka, såsom tiden, när, hur och om vissa händelser inträffar för att endast nämna några.

  Låt oss fokusera på den delen som vi kan påverka. Och det är så otroligt mycket som vi kan påverka. Var kan vi finnas inspiration, mening, syfte och krafter någonstans? Uppenbart finns det mycket i denna värld som många av oss har svårt att relatera till och finna glädje i. Men måste vi begränsa oss till de få vägar som presenteras för oss som de som tar oss till lyckan och framgång? Tänk om de flesta har fel? Tänk om de vägar som verkligen leder till ett harmoniskt, lyckligt och meningsfullt liv går i en helt annan riktning?

  När det gäller den andra delen av livet som vi inte kan påverka, varför inte försöka förstå den, leva i harmoni och samarbeta med den? Kan det vara så att vi missförstått dess påverkan och syfte i våran liv? Där vi ser lidandet, finns kärlek, där vi ser orättvisa finns rättvisa, där vi ser mörkret finns ljus, där vi ser slutet finns en ny början. Att uppnå detta är möjligt och om man bestämmer sig för det öppnas det en helt ny värld framför och inom en själv.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.