Hem > Forum > Depression > Hjälp: Argument mot att skada sig själv?

Hjälp: Argument mot att skada sig själv?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
  • Hej,

    Jo, om det är någon som orkar

    Jag är rätt tudelad just nu

    Vill skada mig själv (skära mig, främst)

    Har gjort det lite
    Vill göra mer

    Men något håller mig tillbaka från det
    Detta något är dock mycket instabilt

    Och jag har ingen aning

    Jag skulle behöva lite klarhet

    Finns konkreta anledningar till att INTE göra det?

    Hej

    har själv ett självskadebeteende där jag skär mig. Haft uppehåll under några år men började igen.
    Det är bra att du har en känsla som håller tillbaka, försök att hålla kvar i den fast att det kan vara svårt. Det är ju bara en kortvarig lösning som man senare bara blir påmind av varje gång man ser sina fula ärr. Verkar som att du är i ett rätt tidigt stadie och jag önskar så att jag hade slutat rätt tidigt för det är väldigt lätt att det blir ett beroende som man bara mår sämre utav. Jag brukar tänka på att det blir väldigt fult och hur besviken jag är på mig själv efter att jag gjort det. Det hjälper ibland.
    Det är verkligen inte värt den lilla stunden det hjälper för att bli påmind resten av livet hur dåligt man har mått. Och att behöva förklara sig till folk som undrar varför man ser ut som man gör. Finns egentligen ingenting någon annan kan säga för att övertyga en person att inte skära sig för man vet själv att det inte är värt det.

    Trådstartaren

    tack för ditt svar Green Qyquete <3

    Låt oss påbörja något nytt. En ny start. En vändpunkt. Låt oss lämna mörkret bakom oss och vandra mot ljuset.
    Detta är möjligt om vi verkligen vill det. Vad är vi ute efter egentligen? Lyckan?
    Hur uppnår vi lyckan? En av de äldsta frågorna som funnits. En fråga där svaren börjar bli allt mer kända, ett efter ett, i samma utsträckning som vetenskapen och filosofin utvecklas av förfinas. Om vi analyserar dessa, till synes, nya svar och slutsatser på denna urgamla fråga ser vi en direkt relation och koppling med en del historiska fakta hämtade från vissa filosofier och religioners genom historia. Som en lång röd tråd genom mänsklighetens historia ser vi vetenskapen bekräfta gamla teorier, idéer och lärosatser.
    Vi är långt ifrån att ha alla svar. Dock har vi kommit långt nog för att lyckas uppnå målsättningen som vi började texten med.
    Hur börjar vi? Låt oss definiera några väldigt viktiga aspekter som har en enorm betydelse för oss alla som vill vara lyckliga.
    Äkta och sunda relationer (fysiska sådana).
    Tacksamhet för bl.a. allt vi har, gör, kan, vet och är, framför allt i de, till synes, små tingen i livet.
    Ha ett syfte, en mening, i livet är mycket viktigare än att ha mål, då forskningen visar att väldigt ofta när man uppnår sina mål, går man tillbaka till samma nivå av lycka (eller brist på den) efter en kortvarig peak av lycka. Syfte och mening handlar mycket mer om upplevelsen av en längre resa (under resans gång alltså) snarare än längtan att komma fram till en destination.
    Lär känna sig själv.

    Inse att man blir inte bra på något svårt utan övning, tålamod och ihärdighet. Tillåt sig själv att göra fel, skuldbelägg sig inte utan lär sig av sina misstag och försök göra bättre framöver. Att bygga upp grunden för lyckan inom och utom sig själv tar tid. Dock är det ändå förvånansvärt lite som krävs för att vi ska kunna känna de första positiva effekterna av vårt arbete. Man måste se det som den viktigast investering man gör i livet, en livslång investering.

    Några väsentliga saker att hålla under konstant uppsikt, lära känna och bearbeta hos sig själv är nämligen, tankar, känslor, emotioner, kunskaper och beteende. Fokusera på dem, lika mycket var för sig som när de samspelar med varandra. Alla dessa har en enorm betydelse för oss som vill finna lyckan.

    Den allmänt världskända vetenskap och filosofi har gjort och fortsätter att göra stora framsteg när det gäller förståelse av tankar, känslor, beteende och emotioner. När det gäller området kunskaper finns det dock en saknad länk. En grund som är så otroligt relevant både för den som enskild ingrediens bland de femma ovan men framför allt i samspel med de andra fyra.
    Det är nämligen meningen med livet. Vad är vi? Vad gör vi här på denna lilla planet i denna oändliga universum? Varifrån kommer vi? Finns det liv efter döden?

    Ännu några av de äldsta frågorna som finns i mänsklighetens historia.
    Hur vi svarar på dessa frågor har en enorm påverkan och spelar en central roll i hur vi tänker, känner och beter oss igenom livet, samt hur vi förhåller oss till allt och alla i det.
    Det är därför inte förvånansvärt att otaliga människor, filosofer, religioner, vetenskapsmän i alla epoker och platser har ställt sig denna fråga och försökte besvara den. Därav är det inte heller förvånansvärt att så många människor mår så dåligt (och sorgligt nog fortsätter det att öka i antal och krypa ner i ålder) när man inte besitter svaren på dessa så grundläggande och livsavgörande frågor. I en ocean av tvivel och osäkerhet navigerar vi utan vare sig kompass eller stjärnorna för att vägleda oss.

    Min uppmaning till dig är att söka efter svar på dessa frågor och samla in riktig kunskap. Riktiga och beständiga livsförändringar som dessa vi söker kräver en stadig grund som endast kan förvärvas då förnuft förenas med äkta känslor där hjärnan och hjärtat tillfredsställs och harmoniseras. Leta efter den röda tråden genom historien för den finns där. Sök uppriktigt och med ett öppet sinne du skall finna. Du är värd detta. Ta initiativet.
    För mig personligen, och tiotal miljoner andra människor i världen, har denna väsentliga kunskap hittats i en filosofi och vetenskap som har forskat och fortsätter att forska kring dessa frågor, nämligen Spiritismen. Om intresse finns hos dig att veta mer om vad Spiritismen har att säga finns det en länk på denna hemsida där en liten bok som heter “Att förstå Spiritismen” i pdf format (30 sidor) kan laddas ner helt gratis. https://www.pavagtillljuset.com/att-forsta-spiritismen

    Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

    Allt gott <3

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.