Hem > Forum > Depression > Hjälp

Hjälp

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Vad gör man när livet blir kaosartat? När man får höra gång på gång av den man älskar att det man gör är fel, att det man gör inte är tillräckligt? Vad gör man när den man älskar har sex med en när man sover, tvingar en till att ha sex fast man inte vill? Så ser mitt liv ut just nu. Jag försöker att inte tänka på det han säger, men rösten inom mig skriker att jag är värdelös, att det jag gör inte är tillräckligt. Att jag inte är värd något. Behovet av att skada mig själv ökar för varje minut som går. Mitt suicidförsök för 3 månader sedan gör sig påmint. Jag vill skada mig själv, jag vill se blodet rinna längs med min kropp, jag vill avsluta mitt liv. Jag skriker och skriker efter hjälp men ingen hör mig.

  Du är inte värdelös. Du är inte värd mindre än någon annan, du är värdefull.

  Det finns ett ord för det din partner utsätter dig för. Våldtäkt. Att ha sex med någon mot deras vilja, ha sex med någon som är medvetslös och tjatar sig till sex; det är våldtäkt.
  Du må älska din partner, men det är inte kärlek du får av honom. Han behandlar inte dig kärleksfullt. Det spelar ingen roll om han ber om ursäkt och det spelar ingen roll om han säger att han älskar dig. Man kan inte älska någon och kontrollera dem samtidigt.

  Jag förstår att du är i en oerhört sårbar position just nu. Det är skrämmande. Mitt råd till dig är att ta modet till dig (och mod har du inom dig, det lovar jag) och berättar för någon om det din partner utsätter dig för. Om inte dina föräldrar, kanske en vän? Sen tycker jag du bör anmäla honom till polisen. Han utför ett brott, det är brott han utsätter dig för.

  Du är inte ensam. Om inget annat har du mig, ett annat våldtäktsoffer, som står med dig i andan.

  Och från ett offer till ett annat: vänta inte ut det här. Det kommer inte bli bättre av sig själv. DU måste agera. Du förtjänar bättre än så här.

  Och viktigast av allt: det är inte ditt fel. Skulden för det som händer/har hänt är inte din att bära.

  Behöver du prata mer finns jag här och lyssnar. Du kan även höra av dig till kvinnofridslinjen, här är deras nummer: 020-50 50 50

  Ta hand om dig. <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.