Hem > Forum > Depression > Hitta livsglädjen igen

Hitta livsglädjen igen

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Hej, Är en kille på 33 år som känner att jag konstant mått ganska dåligt en längre tid. Känner mig till och från deprimerad, saknar glädjen i livet och funderar väldigt mycket fram och tillbaka hur jag ska ta mig ur det. För det vill jag verkligen, även om några hemska tankar fallit in i huvudet ibland. Har tappat kontakt med ett par vänner jag tidigare umgick mycket med. De har skaffat familj, hus m.m. och det är ju lite naturligt på så vis. Förutom mitt arbete känner jag egentligen ingen anledning till att bo kvar där jag är idag. Jag har tankar på att ett nytt äventyr på ny ort skulle kunna göra mycket för mig. Lära känna nya människor och på så vis starta om lite på nytt. Men så känner jag att brist på arbeten ställer till det. Svårt att hitta. Jag lever ensam, men längtar otroligt mycket efter att få dela livet med någon. Jag anser att jag försöker, men tydligen inte tillräckligt. Får dock ofta höra att jag är en rolig, trevlig och omtänksam person. Jag trivs inte där jag är nu i livet och jag känner att jag måste göra en förändring. Jag sover dåligt och tankarna flyger runt i huvudet. Veckorna går, och åren går. Därför får jag lite panik. Även om jag har föräldrar och syskon med familj som jag har nära kontakt med så känner jag trots det att jag inte riktigt har någon att prata med om min situation. Någon som har tips om hur jag ska göra? Något jag gör fel?

  Hej!

  När jag läser det du skriver så tänker jag att du verkar vara en klok person som har förmågan att sätta ord på det som skaver hos dig. Det är många som inte klarar det och det tror jag är ett väldigt viktigt steg för att faktiskt komma närmare det du längtar efter. Och det låter också som att du verkligen VILL göra en förändring (även om det kan vara svårt och jobbigt på vägen, såklart). Att du vill ha en omstart i ditt liv.

  Jag tror att det viktigaste i nuläget är att du verkligen får fundera över vad du vill uppnå med en flytt till en annan ort. Ser du en mindre ort framför dig, eller större? Nära där du bor nu, eller långt ifrån? Var i Sverige skulle du vilja bo, om du kunde bestämma till 100 %?

  Är det framförallt allt en oro över att hitta ett nytt arbete som bromsar dig på vägen? När du skriver att det svårt att hitta nya arbeten, VET du att det är svårt? Eller TROR du att det är svårt? Jag tänker att det är så lätt att hindra en själv genom att (omedvetet) göra sina antaganden till sanningar…

  Jag skulle gärna vilja veta mer om vad du önskar sig, vad du skulle vilja få/ha/göra om allt vore möjligt. Skriv gärna lite mer kring det, om du vill och orkar 🙂 Hoppas att du har en fin dag!

  Trådstartaren

  Hej,

  Tack så mycket för ditt svar. Känns verkligen bra att få skriva med någon på detta vis.
  Vad jag vill uppnå med en flytt är att få byta miljö, uppleva ny stad och lära känna nya människor. Det skulle kännas spännande för att se vad det kan ge. Jag tänker ofta att man måste våga för att lyckas. Om man flyttar till ny stad där man kanske inte känner någon anser jag att det är väldigt viktigt att man ser till att deltaga i olika projekt där man träffar folk. Det tror jag skulle vara en erfarenhet i sig. Jag gillar Jönköping starkt. Det är en bra och fin stad. Nu bor jag 7-8 mil därifrån så inte någon längre flytt ju. Jag sitter ofta här på nätet och letar runt efter lediga jobb där, men känner att det är svårt. Jag har ingen högskoleutbildning och har aldrig kännt mig riktigt vass i skolmiljön heller även om jag gick ur gymnasiet med bra betyg. Sedan är inte Jönköping ett verkligen måste utan skulle jag hitta ett kul arbete på annan plats skulle jag säkert vilja testa det också.

  Men ja, det är som du är inne på att det är min oro och känsla över att det är svårt att hitta ett skapligt bra arbete som gör att jag bromssar mig på vägen och knegar på i min gamla vanliga vardag som jag känner sedan ett ganska bra tag tillbaka inte ger mig det jag önskar. Därför måste det ändras!
  Jag har ett skapligt arbete nu och att t.ex. ta ett lagerjobb inom bemanning med en månadslön på typ 10 000 kr i månaden är inte aktuellt. För att försöka förklara lite

  Godkväll 🙂 Hoppas att du har haft en bra dag! Kul att få läsa mer om dina planer och hur du tänker kring din framtid. Jönköping ligger ju så himla fint och perfekt med några timmar bara både till Göteborg och Stockholm. Jag var sugen på att flytta dit och plugga en gång i tiden, tyckte den staden kändes så välkomnande på något vis. Och lagom stor!

  Jag förstår att det är lätt hänt att fokusera på högskoleutbildning och vad man kanske tror att man ”borde” ha läst eller gjort tidigare… Samtidigt, om du är 33 år så har du sannolikt massor med annan erfarenhet som du omsatt till kunskap och kompetens under åren. Kanske behöver du dock hitta flera olika vägar mot nästa jobb, både att söka utannonserade tjänster (såklart) men också söka spontant.

  Om du har ett schyst arbete idag då talar väl det för att du kan hitta ett nytt jobb som du trivs med och med liknande lön/förmåner som nu. Det kan ju också vara så att när coronaviruset väl släpper greppet om samhället så börjar företag snabbt anställa igen och då är det ju perfekt att du är redo 🙂

  Hur gör du nu i sommar? Tar du en paus från att söka jobb eller fortsätter du även under semestertiderna? Hoppas för övrigt att du har en skön sommar så här långt.

  Ha en fin kväll, vi hörs igen!

  Trådstartaren

  Hej,
  Jag kollar runt på olika tänkbara sidor där lediga arbeten redovisas även såhär i semestertider 🙂
  Tror på det du skriver att man även bör söka några arbeten spontant. Det ska jag försöka göra.

  Ha en fortsatt bra sommar allihopa

  Stort lycka till, en spännande tid som ligger framför dig! Och ha en fortsatt skön sommar, hoppas att du får chilla lite också 🙂

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.