Hem > Forum > Depression > Har svår depression och min fästman gör allt värre

Har svår depression och min fästman gör allt värre

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Hej jag har kämpat med depression och svår ångest sedan jag var väldigt ung men sökte inte hjälp förren förra året, går nu på mediciner och sporadiska samtal med terapeut men än så länge mår jag bara sämre för varje dag, har en fästman som jag varit ihop med i tre år som vet om hela min situation och hur skit och svart allt kan vara för mig. Problemet är att han inte förstår hur mycket jag än förklarar att jag har vissa dagar jag inte orkar något vissa dagar när bara tanken på att han eller någon rör vid mig ger mig extrem ångest till den grad att jag oftast kräks. Och ändå är han på mig och vill röra mig och ”hjälpa” mig när allt jag vill är att ta tabletter och sova i en vecka. Och alltid när jag mår skit blir han ledsen för att jag mår dåligt, så att istället för att jag bara ska kunna hantera mitt eget och fokusera på att inte göra något dumt så måste jag trösta honom. Jag har bara mått sämre och sämre senaste tiden och finns inte många dagar jag orkar att ens ta mig upp i sängen och han blir ledsen för att jag är ledsen, det är en väldigt jobbig situation och på grund av honom har allt blivit sämre samtidigt som jag Älskar honom extremt och inte kan tänka mig livet utan honom, så jag bara undrar om någon varit i en liknande situation och hur ni då har hanterat det?

  Hej!

  Jag är i en liknande situation fast i din fästmans sits. Min fästman blev väldigt plötsligt deprimerad för 3 veckor sen och stänger ute mig nästan helt. Jag får inte röra honom och han ger mig ingen kärlek. Detta är jätte, jättesvårt för mig eftersom han från en dag till en annan blivit en helt annan person som inte vill veta av mig. Innan har vi varit supernykära. Vi har bara varit tillsammans i 8 månader.

  Det känns lite bättre när jag får höra av dig att det förekommer.. Tappar du dina känslor för din fästman under dina dåliga perioder? Hur länge brukar dom pågå?

  Tror du att din fästman förstår varför du vill vara ifred? Jag är livrädd att min fästman ska ge upp våran relation och att han aldrig kommer komma tillbaka.. Kanske är din fästman också rädd?

  Trådstartaren

  Hej

  Jag tappar inte känslorna för honom men de kan bli maskerade för stunden till självhat då jag ser hur han försöker och blir ledsen när jag inte vill och jag får då otroligt dåligt samvete och mår ännu sämre, i mitt fall går det oftast som i vågor att ena stunden vill jag bara dö och nästa kan jag ändå känna att jag vill låta honom trösta mig men vet inte hur jag ska framföra min önskan då jag sekunden innan kan ha fräst och skrikit på honom. Något som jag kanske borde nämnt är att min fästman har mild asperger och inte alltid kan läsa av mig lika lätt som jag kan läsa honom, därför uppstår komplicerade situationer för att han inte alltid kan ta in läget på mitt mående just då.

  Jag tror både han och jag är lika rädda för att det ska ta slut, jag är livrädd att han inte ska orka med mig till slut och bara be mig flytta ut, dock är han inte sån som person utan han härdar ut mina utbrott och melankoli vilket jag i slutändan ändå är tacksam för men eftersom han inte alltid förstår varför jag är ledsen, eller varför han inte kan hjälpa mig och blir ledsen själv och jag måste trösta så vet jag att på sikt är inte denns situationen hållbar samtidigt som jag inte vill göra slut och är livrädd för att han ska lämna mig

  Förlåt om jag inte kunde svara jättebra på dina frågor och allt blev väldigt rörigt kan ju tyvärr bara utgå från min situation och mina känslor

  Okej.. Jag förstår min fästman bättre nu. Skuldkänslorna blir ohanterliga och jag måste fokusera på att må bättre själv.

  Förlåt att jag inte kan hjälpa dig något och tack för att du hjälpte mig!

   

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.