Hem > Forum > Depression > Framsteg. Hur ska jag göra?

Framsteg. Hur ska jag göra?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Efter många om och men och funderingar om vad som ska göras för att jag ska börja må bättre. Så har jag kommit till slutsatsen att det verkar som att det är mig det hänger på om jag vill komma någon vart med den här depressionen.

  Det känns som att jag  för länge sedan  har slutat att ens försöka göra något för att få må bra. Att jag slutat bry mig helt. Och eftersom sjukvården inte vill hjälpa till så måste jag göra det själv. Det känns ohyggligt svårt. Nej mer, ofantligt svårt? För mycket egentligen.

  Jag vill egentligen inte tvinga mig själv till att göra saker. Men jag tycker inte att jag längre har något val. Så hur gör jag? Hur får jag mig själv till att göra något alls, när varken negativ eller positiv förstärkning inte fungerar? Jag bara måste komma framåt. Det räcker med depression nu.

  Avatar

  Hej!

  Jag hoppas att du har människor i din omgivning som du kan prata med. Känner du att du kan anförtro dig till någon?

  Ingen ska behöva känna sig ensam i sitt mående och depression. Trots att det känns tungt finns det ljusglimtar och vägar ur det svåra. Du har en unik roll i den värld vi lever i och bara du kan fylla den platsen. Ta tillvara på den så mycket du kan.

  Du får gärna skriva mer om du vill.

  Jag önskar dig all lycka

   

  Avatar

  Hej jag förstår dig Du vet att jag hörde en intressant mening idag, nämligen att depression inte är något du ska kämpa mot. Snarare är det något som visar att du för närvarande lider av en viss situation. Du insåg det underbart, ge dig själv styrka. Du kan packa den. Tror på dig.

   

  _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

   

  • Detta svar redigerades för 2 år sedan av en moderator. Anledning: på grund av att det innehåller uppmaning om brott
  Avatar

  Blir hoppfull att läsa om att börja må bättre! Förstår också samtidigt vad du menar med svårigheterna kring nästa steg. Det blir väl som att dra sig själv i håret när sjukvård inte kan hjälpa? Det där med att få sig själv till att göra saker kanske kan handla om att göra små, små förändringar som inte riktigt kostar på så mycket? T ex ”lura hjärnan” med typ ”happy music”. Det har jag börjat med. Försöker lyssna på t ex ABBA eller hysteriskt glada disco-låtar från typ 90-talet. Bara för att höja mitt humör. Börja väcka upp glada känslor i kroppen. Tror du att det skulle fungera för dig? Även kolla på stand up mm. Eller komedier. Styra emot mål och aktivt göra sitt liv så ”lätt” som möjligt för att dra upp sig själv ur mörkret. Kanske låter enkelt men jag tycker jag ser en viss effekt av det här. Det är mitt tips.

  Kram!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.