Hem > Forum > Depression > Försent

Försent

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Jag har haft ett par jobbiga år sen jag tog studenten med dålig självkänsla och kroppsliga problem. Det har gjort att jag inte vågat ta för mig så mycket av livet. Har tex inte haft något speciellt jobb, träffat nya människor, pluggat, rest osv. Är 25 nu och det börjar gå upp för mig hur mycket tid av mitt liv jag förlorat på att må psykiskt dåligt. Har också märkt att jag blivit räddare för samhället desto mer jag har isolerat mig. Får mycket ångest nu av att det mesta är försent. Att få sitt första jobb, resa, komma på vad man vill plugga. Jag har ingen aning om vad jag vill göra av mitt liv och tiden bara flyger iväg. Jag känner mig så sjukt misslyckad och känner att istället för att ta tag i livet så vore det bättre att avsluta det. Har blivit så rädd för livet. Vet inte hur jag ska komma vidare. Varje dag är ett lidande.

  Först och främst: Det är INTE försent. Varje dag är en ny dag.

  Jag har också kroppsliga problem. Men jag har studerat och jobbat, även om jag mestadels har varit arbetslös och extremt deprimerad nästan hela mitt vuxna liv.

  Men verkligen, varje dag är en ny dag. Du kan inte ändra på det som varit, men du kan göra vad du kan för att morgondagen ska bli bättre!

  Du kan studera något du tycker är intressant, eller söka ett jättespännande jobb, eller starta ett företag! Ibland tror jag verkligen att man har en tendens att blåsa upp livet större i huvudet än vad det egentligen är. Vi lever, och ska försöka må bra.

  Vad gillar du att göra?

  Börja med en hobby och sök ett jobb för att finansiera hobbyn?

  Det gäller alltså, att påminna sig själv om att det är meningslöst att tänka på det som varit, du kan inte förändra dåtiden. Börja idag att jobba för att må bättre.

  Börja smått med små förändringar, exempelvis:

  • Gå en promenad varje dag, eller åtminstone varannan.
  • Börja en distanskurs i något ämne du är intresserad av?
  • Prova guidad mediation.

  Kom ihåg: Du är unik, du har något att tillföra världen! Vad var du bra på för ämnen i skolan? Hitta ett jobb eller plugga vidare inom något där du får utlopp för det du är bra på, eller bara något du verkligen är intresserad av!

   

   

   

   

  Trådstartaren

  Tack för svaret! Jag ska försöka att ta till mig dina tips. Är ändå fortfarande svårt att tränga bort självmordstankarna.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.