Hem > Forum > Depression > Förlora vårdnaden vid självmordsförsök?

Förlora vårdnaden vid självmordsförsök?

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Kan man förlora vårdnaden om barnen om man försöker ta livet av sig och det inte lyckas? Någon som vet?

  Läs barnkonventionen.
  Barns rättigheter till trygg, säker, öppen, uppväxtmiljö.
  Jag vet inte men jag har svårt att tro att barnen mår bra av att ha förälder som vill dö o lämna dem o andra sidan kan föräldern be om hjälp då självmordstankar är symtom på sjukdom och vid kroppslig sjukdom förlorar ej förälder vårdnad o kan desutom ansöka om stöd.

  Du ställer en Bra fråga, hoppas du hittar svar o att du inte är den föräldern som funderar på självmord. För då ställer du i nuläget fel fråga. Frågan är vilken sjukdom ligger bakom och hur blir du frisk så barnen får behålla sin älskade trygghet ♡

  Självmordslinjen
  Socialtjänsten

  Ber för dig 🙏

  Trådstartaren

  Läs barnkonventionen. Barns rättigheter till trygg, säker, öppen, uppväxtmiljö. Jag vet inte men jag har svårt att tro att barnen mår bra av att ha förälder som vill dö o lämna dem o andra sidan kan föräldern be om hjälp då självmordstankar är symtom på sjukdom och vid kroppslig sjukdom förlorar ej förälder vårdnad o kan desutom ansöka om stöd. Du ställer en Bra fråga, hoppas du hittar svar o att du inte är den föräldern som funderar på självmord. För då ställer du i nuläget fel fråga. Frågan är vilken sjukdom ligger bakom och hur blir du frisk så barnen får behålla sin älskade trygghet ♡ Självmordslinjen Socialtjänsten Ber för dig 🙏

  Sjukdomen som ligger bakom kallas samhället och livet. Vilket många tycks glömma. Och en och annan diagnos i kombination antar jag.
  Men jag ville bara ha svar på frågan för jag hittade inget svar någonstans. Så tack, det där är väl det närmaste svar jag har kommit.

  Jag vet inte alls säkert. Det enda jag vet är att socialen blir inkopplad.
  Jag vet en person vars exfru försökte ta livet av sig och misslyckades. Senare ringde socialen till barnens pappa och undrade om barnen var där när hon gjorde försöket. Det var de inte.
  Så jag vet tyvärr svaret på din fråga. Kanske kan du ringa anonymt till tex socialen och fråga?
  Jag hoppas personen i fråga kan få hjälp och stanna kvar med sina barn. Det är tufft att mista en förälder.

  Trådstartaren

  Jag vet inte alls säkert. Det enda jag vet är att socialen blir inkopplad. Jag vet en person vars exfru försökte ta livet av sig och misslyckades. Senare ringde socialen till barnens pappa och undrade om barnen var där när hon gjorde försöket. Det var de inte. Så jag vet tyvärr svaret på din fråga. Kanske kan du ringa anonymt till tex socialen och fråga? Jag hoppas personen i fråga kan få hjälp och stanna kvar med sina barn. Det är tufft att mista en förälder.

  Kan inte ringa och fråga…det räcker ju med att googla mitt nummer så vet dem vem man är. Och då kanske jag blir av med barnen innan jag ens försökt…Men jag ska fortsätta kämpa emot tankarna…men jag är rädd att jag kommer ta steget någon gång, för det kommer bara närmare och närmare när jag får för mycket ångest.
  men tack för svaret!!!

   

  Jag tänkte att man kunde ringa med skyddat nummer, men jag kan inte sånt där.
  Ja försök kämpa emot tankarna så gott det går. Jag vet att det är svårt. Tror du att du skulle kunna söka någon slags hjälp eller prata med någon som du har förtroende för?
  Dina barn vill säkert att deras förälder ska få må bra. Lika mkt som en förälder vill att deras barn ska få må bra.

  Trådstartaren

  Jag tänkte att man kunde ringa med skyddat nummer, men jag kan inte sånt där. Ja försök kämpa emot tankarna så gott det går. Jag vet att det är svårt. Tror du att du skulle kunna söka någon slags hjälp eller prata med någon som du har förtroende för? Dina barn vill säkert att deras förälder ska få må bra. Lika mkt som en förälder vill att deras barn ska få må bra.

  jag har kontakt…men sedan innan jul har det blivit ett uppehåll. Jag har tider varannan vecka hos psykolog och när jag var till psyket sist sa överläkaren att hon skulle ringa mig efter två veckor….Men då kom ju julen…och hos min psykolog blev det fyra veckors uppehåll (ska dit i slutet av veckan) och överläkaren från psyket gick från lovade två veckor till nästan tio veckor….och det blir liksom inte bra med dessa längre uppehåll…men det går ju inte att göra något åt det….

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.