Hem > Forum > Depression > för trött att begå självmord men ändå så nära?!

för trött att begå självmord men ändå så nära?!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • skrev precis en relativt lång text för ni skulle förstå mig. Men jag tog bort den. För tankarna sa ”ingen bryr sig ändå, det finns andra som behöver deras hjälp, inte du”

  jag är verkligen så klar med detta livet.

  tack för mig!

  Avatar

  Jag hoppas att du lägger tillbaka din text här igen om det är vad du egentligen behöver. Dina känslor har lika mycket plats här som alla andras. Det är lätt att känna att man tar tid och plats från andra, men det gör man aldrig. Ingen kan ta din plats och du kan inte ta någon annans, eftersom alla är unika. Kram och gör ingenting förhastat! ❤

  Kan inte lova att jag eller någon här kommer att förstå dig och ge dig den hjälp som du behöver till 100%, men tycker både vi och även du borde få en chans att eventuellt få dig att må lite bättre. Förhoppningsvis kanske det räcker med att du ens får svar, som indikerar att du är lika betydelsefull som alla andra som skriver här. Att du iallafall läser och tar in att vi har läst det lilla du skrev. Jag och säkert många andra tycker precis som du att livet är som ett vacuum och snudd på meningslöst ibland, men Livet här och nu är samtidigt en utmaning, med oförutsedda vägar och möjligheter. Imorgon är en annan dag. 💝

  Tänk inte på att du tar plats och är belastande. Så har jag tänkt i 30 år.

  Nu vid 48 års ålder nyss sjukpensionerad i coronatider, träffar/pratar människor med mig (bostöd) på egen risk. De kan när som helst avsluta sitt uppdrag. Jag går inte ens och handlar för det gör min vuxna dotter.

  Nu vet jag att det inte är alla förunnade att ha det som jag och resan dit har varit lång med oändligt många misslyckande osv

  Och eftersom man nu måste leva (är kriminellt att göra på andra sätt), tycker jag ändå att jag just nu är på en plats i livet när jag är mindre förargelseväckande än innan, även om detta inte känns som en meningsfull tillvaro för mig.

  Jag som varit lärare i 20 år, har 7 års högskolestudier, haft man, hus och barn som alla andra, jobbat som modell…

  Det spelar ingen roll hur smart och snygg du än är om inte andra accepterar dig.

  För mig har det slutat med att jag inte vågar gå ut för jag sprider ”negativ energi” via luften och förpestar andras liv:-(

  Trådstartaren

  Jag är bara så sjukt trött. Verkligen trött, hela jag.

  Det var behövligt med höstlov, som är över snart… känner dock att jag inte är utvilad och det kommer att ”hänga” med mig när skolan börjar igen. Jag går och pratar med psykolog om min egna självbild, för den är väldigt långt ner (har dock avbokat de senaste 2 samtalen för jag inte orkat ta mig någonstans). Jag är oftast en pigg person, jag kan ha sovit 3 timmar en natt men ha fokus som om jag har sovit 7 h. Men på senaste tiden har jag kunnat somna på tåget, i skolan, på bussen, överallt för jag har varit så extremt trött. Alla negativa tankar kommer upp hela tiden.

  har under hösten oftast depressiva perioder. Och jag försöker jobba på det så jag inte kommer så djupt som jag har gjort tidigare år. Men självmordtankarna är väldigt nära. Får liknande ”impluser” av att jag vill skada mig själv eller bara begå självmord. Oftast kommer dessa mörka tankar när jag tex är ensam hemma eller på tågstationen där det verkligen finns möjlighet till att göra något.

  Ingen vet dock om detta, för jag ler ju hela tiden. Mer än vad jag någonsin har gjort tidigare. Så det som inte syn, finns ju inte heller?

  Avatar

  Det är vanligt att det inte syns utanpå hur man mår. Bra att du pratar med en psykolog. Känns det bra med hen och har du berättat för hen om självmordstankarna?

  Beror en del av anledningen till ditt mående, på att du är i riskzonen för att drabbas av utmattning? Även om du inte lidit av sömnbristen tidigare så kommer det ikapp förr eller senare tänker jag, om man inte får tillräcklig återhämtning. Kram.

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.