Hem > Forum > Depression > Flyr genom sömn

Flyr genom sömn

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Hela mitt liv är kaos. Jag flyr från verkligheten och mina känslor genom sömnen. Jag sover bort dagarna, struntar i det jag har inbokat och får ännu mer ångest. Jag bestämmer mig varenda kväll att morgondagen ska se annorlunda ut och att jag ska gå upp och ta tag i saker som jag skjutit upp/struntat i. Jag vet inte hur jag ska orka vända på detta och ha en rimlig vardag igen. Allt blir bara värre när jag har dessa perioder. Jag pratar med vänner och får verkligen jättebra stöd därifrån, men ändå kan jag inte förmå mig att bryta den onda cirkeln. Snälla kan någon komma med tips. Eller om någon också sovit bort 16-18h/dygnet i flera veckor, snälla berätta för mig att jag inte är ensam. 😭

    Avatar

    Jag har tyvärr haft samma problem i perioder i livet. Sömnen har varit min enda utväg för att slippa tänka. Men det kommer ju ikapp en till slut. Har två tips till dig som kanske kan hjälpa. Det ena är att inte sätta upp för stora mål varje kväll inför morgondagen. Det blir liksom en prestation som du om du dagen efter känner att du inte orkar kommer vara ytterligare en anledning till att sova mer. Så tänk istället: “jag får se vad jag orkar imorgon” och var snäll mot dig själv!!! Det andra tipset är att du behöver skaffa en rutin. Någonting som du har att göra. Det räcker med en sak. Typ, gå till brevlådan, eller panta. När du klarar av det så gör du något mer. Till slut kommer fler och fler saker falla in som rutiner i din vardag. Och om du får ett bakslag då och då, så måste du återigen vara snäll mot dig själv 🙂 kämpa på och lycka till!!

    Trådstartaren

    Tack för dina tips. Jag har lyckats ha bra dygnsrytm i snart 3 veckor och det känns väldigt bra. Jag har gjort lite så som du skriver, inte satt upp för stora mål och sen även börjat jobba lite smått som timvikarie och det hjälpte verkligen mig att få mer disciplin.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.