Hem > Forum > Depression > Finns nån behandling mot kronisk depression?

Finns nån behandling mot kronisk depression?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Jag är kroniskt deprimerad (vissa perioder är bättre!) och den enda behandling jag fått mot det är mediciner. Samt stödsamtal, men det hjälper ju inte! KBT verkar vara den enda behandling som erbjuds inom psykiatrin. Jag är beredd att testa vad som helst, bara jag mår bättre! Jag förväntar mig inte att bli “helt frisk”, jag kommer nog aldrig bli en sån som tar livet med en klackspark och ser det positiva i allt! Det är helt enkelt inte jag! Jag vill bara känna att “allt känns okej”, slippa vara nedstämd typ jämt. Vad finns det för behandlingar mot dystymi/kronisk depression? Jag har förstått att jag förmodligen har kronisk brist på glädjeämnen i hjärnan, men att bara käka mediciner är absurt!

  Avatar

  Jag känner som du. KBT är det enda jag får hjälp till med och jag blir så sjukt förbannad. Jag behöver inte hjälp med att sa itu med disken eller att städa. Men att få hjälp att bearbeta något djupt inom sig är lönlöst känns det som.

  Hej!

  Jag har också mått psykiskt dåligt men mår idag betydligt bättre. Jag har haft kontakt med psykiatrin och gått i samtal. Det som hjälpt mig mest är dock mental träning som jag utövat dagligen. Det har mest handlat om positiva affirmationer som fått mina negativa tankar att vändas till positiva stödjande tankar. Jag spelade in affirmationerna på band och lyssnade på dem dagligen. Detta har gjort mig starkare i mig själv och gör att jag ser mer optimistiskt på tillvaron och känner större glädje. Jag har också hört om andra som mått bättre av mindfulness och meditation. Hoppas du kan må bättre snart. Styrkekramar från mig till dig💕

  Trådstartaren

  Hej! Jag har också mått psykiskt dåligt men mår idag betydligt bättre. Jag har haft kontakt med psykiatrin och gått i samtal. Det som hjälpt mig mest är dock mental träning som jag utövat dagligen. Det har mest handlat om positiva affirmationer som fått mina negativa tankar att vändas till positiva stödjande tankar. Jag spelade in affirmationerna på band och lyssnade på dem dagligen. Detta har gjort mig starkare i mig själv och gör att jag ser mer optimistiskt på tillvaron och känner större glädje. Jag har också hört om andra som mått bättre av mindfulness och meditation. Hoppas du kan må bättre snart. Styrkekramar från mig till dig💕

  Ok det låter ju hoppfullt! Jag har sjukt svårt att få såna saker att bli av, rent ut sagt! Är så hjärntrött att jag inte ens pallar att läsa, förutom kortare texter. Tycker du aldrig att det känns motigt att få det gjort regelbundet? Hur ofta gör du det och hur länge? Mitt problem är att jag klarar typ av rutiner i 2 dar, sen glömmer jag bort eventuellt pallar inte.. Känns löjligt, att sätta sig ned och bara koppla av borde vara det enklaste i världen tycker man!

  Det är inte meningen att låta negativ, om jag nu uppfattas som det! 🙂 Frågan är bara hur jag ska kunna komma igång och fortsätta med det… 🙄 Delar detta bekymmer med många andra som har samma diagnos (ADD/ADHD)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.