Hem > Forum > Depression > Dystymi, vet inte hur jag ska överleva

Dystymi, vet inte hur jag ska överleva

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag fick diagnosen dystymi för flera år sedan men har först nu insett att jag alltid kommer må mer eller mindre dåligt. Just nu är jag inne i en s k dubbel depression och vet ärligt talat inte hur jag ska överleva detta… när jag berättade för en av mina bästa vänner hur jag mår så blev svaret ”hoppas du mår bättre snart”, så besviken. De flesta andra brukar iaf fråga om de kan göra något för att hjälpa till. Tror hon tröttnat på mig. Vem vill vara vän med någon som är deppig mer eller mindre alltid?

  Övertänk inte din väns svar, att hon hoppas du mår bättre snart är något som jag vill tro att hon menade.
  Alla är inte bra på bemöta människor som mår dåligt men det betyder inte att de inte bryr sig om dig.
  Och kanske hon inte erbjöd sig att hjälpa för att hon inte skulle kunna leverera utifrån vart hon stod i för egen, yttre- och inre livssituation.

  Så lägg din fokus på att du ändå har vänner, vissa som är grymma på att säga de rätta orden och vissa som är grymma att få med en ut på dansgolvet. 😉 Vi behöver dem alla men i olika situationer.
  Och so what om hon tröttnat ett tag eller för alltid på dig. vänner kommer och vänner går hela livet. Men människor som oss tenderar att lägga otroligt stor vikt vid det och det hela blir ett enda stort bevis att man inte är värd ett dyft för någon. Men det är så väldigt fel det kan bli.
  Du är värd massor, deppig eller ej, du har garanterat plats i flera personers hjärta.

  Nu vet jag inte hur mycket energi du har lagt på det men ett tips är att gräv efter kunskap om din diagnos! Ju mer du kan, desto mer du kan förstå, desto logiskt rimligare blir dina känslor. Kunskap är makt och den makten kan du sedan använda för att hitta strategier för att må bättre även om din diagnos är för evigt.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.

Vissa användare kan för närvarande uppleva att inloggningen tar lång tid. Vi jobbar på problemet och hoppas att kunna åtgärda detta inom kort.