Hem > Forum > Depression > Depressionen eller rättare sagt mitt fel kommer ta mitt liv

Depressionen eller rättare sagt mitt fel kommer ta mitt liv

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Tja!

  Jo det är såhär jag känner att min depression kommer att vinna över mig. För jag orka inte längre. Jag orkar inte att må dåligt exat hela 🤬 tiden. Jag bryr mig inte längre om jag lever eller inte. För att livet är inte värt att leva om man må såhär oavsett vad alla säger!

  Nu kommer ni säkert säga… det finns hjälp att få. Ja du det har jag redan försökt med. Jag eller mina föreldra har haft kontakt med vården till och från med våden sen jag va 5 år. Jag har gått på så många ”behandlingar” samtal mm. Sen jag va 5 år gammal. För att typ öka mitt självförtroende och självkänsla mm. Men trots allt det bli det bara sämre och sämre.

  Men nu för 3 veckor sen fick jag reda på att jag har aschberger som jag tror är grunden till allt ihop. Kanche det va det. Att jag har aspberger. Men nog om det. Så gör min aspberger eller mitt fel som det heter enligt mig. Den gör att jag ALDRIG kommer få uppleva kärleken. När jag läser om hur andra lyckas med kärkeken. Bli jag så jävla arg och ledsen. Specijelt om när jag läser om andra tonåringar. Specijelt tjejer. Unga tjejer. Som är i min sits förutom att dem inte har aspberger. Att till och med dem lyckas med det. Gör att jag bli så jävla🤬🤬🤬🤬🤬😡😡😡😡,😭😭😭😢😢😢😩😩😩😫😫😫😥😥 ARG OCH LEDSEN. Så det inte är sant.

  Det gör att jag bara vill kasta min mobil eller vad jag läser ifrån. In i vägen så den gör sönder och bara ligga i min säng och ”Gräva” djupare och djupare i sängen för att det har jag min trygghet och ju djupare i sängen jag ”gräver” jo större trygghet få jag. Det här problemet och 100000000000000 andra problem som är lika stora om inte större. Gör att jag inte vill leva. Det finns ingen som helst chans att jag kan lösa dem. Så depression eller rättare sagt asbegeren som är är grunden till mina problem även min  depression. Den kommer ta livet av mig.

  Hmm förstår att du är upprörd. Att få en diagnos om autism är väl inte så kul men vad innebär det?

  För min bror och brorson innebär det att de är väldigt duktiga på alla arbetsuppgifter som kräver noggrannhet. Min bror är en av de få som kan utföra mätningar som måste göras på exakt samma sätt. Jag misstänker att den här förmågan är orsaken till att många Aspergerdrabbade som är forskare. Ett bra exempel är min dotter som oxå har diagnos Asberger som är superb på att förstå kartor och hur folk rör sig i olika lokaler eller mellan länder. Så hon arbetar med att försöka förstå vilka konsekvenser klimat förändringarna har för människors vilja att flytta för att slippa leva i översvämmade eller uttorkade områden. Det jobbet kräver att man har väldigt speciell förmåga att förstå strukturer.

  Att ha en autism diagnos betyder inte med automatik att du är KORKAD! Däremot kanske du måste lära dig mer om vad det innebär att vara autist… Det kommer inte att vara lätt men det kan bli riktigt bra för dig. Som autist måste man hitta alternativa sätt att tolka sina medmänniskor och reglera de intryck du får för att inte bli överbelastad.

  Som du förstår så är min bror gift och har barn. Likaså min dotter…

  Jag känner verkligen med dig när jag läser det du skriver. Jag brottas också mot självmordstankar av andra anledningar än dina som ibland bryter ner mig helt. Jag brukar tänka på olika sätt som hittills har fått mig att stå ut och fortsätta framåt och hoppas att du kan ta till dig några av mina knep och därifrån kan hitta egna knep som fungerar för dig och får dig att fortsätta tuffa på.

  Ibland tittar på någon förbipasserande och föreställer mig att hen bär på min ångest och mina självmordstankar. Vill jag att den personen ska ta sitt liv? Nej.

  Ibland tänker jag att ”om jag har kämpat såhär mycket i såhär många år så är det ovärdigt att ge upp nu. Jag kan kämpa mer även om kroppen skriker just nu, för jag vet att det kommer gå över. Kanske inte idag och kanske inte imorgon men det kommer gå över.”

  Ofta försöker jag distrahera mig genom att tvinga mig ut på en promenad medan jag lyssnar på musik, sätta på en bra serie eller film, duscha, ringa någon och prata om oviktiga saker, städa osv. Ibland skriver jag ner alla känslor som brinner inom mig och när jag är klar  river jag sönder papperet och kastar den i soporna.

  Självmordstankar är en sjukdom och personer som lider av det ser inte verkligheten som den verkligen är. Det är viktigt att veta att det är sjukdomen som talar och inte ditt sanna jag när självmordstankarna kickar igång.

  Det finns exempel på djur som levt i dåliga förhållanden under lång tid som försökt ta sitt liv. Det är alltså ett biologiskt fenomen som kommer från depression. Det viktigaste är att identifiera grunden till depressionen och försöka förändra de förhållanden som håller dig i depressionen.

  Ta hand om dig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.