Hem > Forum > Depression > Depression – sviken av vården

Depression – sviken av vården

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej,

  Jag har nu kämpat i snart 2 års tid för att få hjälp och rätt behandling av min öppenvårdsmottagning men blir bara sviken gång på gång. Den mottagningen har behandlat mig med så många olika antidepressiva som jag bara blivit sämre av eller mått detsamma. Jag fick ett hypomant skov av alla läkemedelsbyten. Har haft olika läkare under dessa år och jag har tappat tilliten till dem TOTALT. Jag har nu mått så dåligt i 2 veckor, har mestadels varit sängliggandes. Lade in mig själv på en avdelning för jag kunde inte hantera detta. Hade suicidtankar och gjort mig illa och var och fortfarande är djupt deprimerad…
  Personalen på avdelningen har iallafall lyssnat och försökt hjälpa mig vilket min mottagning absolut inte har gjort. De har bara fått mig att må sämre.
  Jag orkar liksom inte kriga längre för att jag ska få rätt hjälp. Det tär på mig. Jag har haft sämre och bättre dagar och idag är det väl lite sämre….

  Jag orkar inte må såhär. Ångesten och depressionen kväver mig. Jag vill kunna säga att jag är lycklig och mena det. Känns som att det aldrig kommer bli bra. Jag ser inte ens en skymt av ett ljus i min tunnel.

  Tack för att ni orkade läsa allt detta. Jag behövde bara skriva av mig. Jag är ledsen, frustrerad, arg och alla andra känslor däremellan. När vården sviker en och man tappar tilliten, vart vänder man sig då?

  Ge aldrig upp hoppet om dig själv. Även om du känner dig sviken av vården så är den endast ett bland de olika alternativvägar som du har för att förändra och förbättra din egen situation.

  Psykvården har dessvärre väldigt stora begränsningar p.g.a. olika faktorer. De saknar bland annat två väsentliga ting, resurser och kunskaper.

  Med all respekt som vård- och samhällsinsatser inom psykiatrin förtjänar (finns väldigt många positiva saker med dem också…det är bara att jämföra Sverige med många andra länder i världen) så hamnar mycket av fokus på att behandla symptomen i stället för orsakerna till symptomen.  När man inte förstår orsakerna flyttar man fokus till symptomen i stället. Kortsiktigt kan detta ibland vara till nytta med långsiktigt är det en annan historia.  Hur mycket förstår vetenskapen om orsakerna till så många varierande psykiska tillstånd som en människa kan uppleva och uppvisa?  Hur kan vetenskapen som utgår från att vi människor består endast av en fysisk kropp (finns givetvis undantag) kunna förstå sig på och behandla tillstånd som är starkt förankrad i själen? Hur kan de förstå dessa tillstånd på riktigt om de förnekar att vi alla är en ande i grunden och har ett ”bagage” med oss från tidigare existenser som direkt påverkar våran nuvarande existens? När de inte förstår tankens krafter och påverkan i allas liv? När det inte förstår att den fysiska världen som vi lever i är i ständigt kontakt och ömsesidigt påverkan med den andliga världen?
  Med detta sagt vill jag verkligen INTE påverka dig att låta bli och söka den hjälpen som samhället erbjuder eller dess behandlingar. Utan försöker endast väcka några funderingar hos dig samt betona att vi inte kan glömma hur väsentligt det är att hjälpa sig själv..

  Låt oss påbörja något nytt. En ny start. En vändpunkt. Låt oss lämna mörkret bakom oss och vandra mot ljuset.
  Detta är möjligt om vi verkligen vill det. Vad är vi ute efter egentligen? Lyckan?
  Hur uppnår vi lyckan? En av de äldsta frågorna som funnits. En fråga där svaren börjar bli allt mer kända, ett efter ett, i samma utsträckning som vetenskapen och filosofin utvecklas av förfinas. Om vi analyserar dessa, till synes nya svar och slutsatser på denna urgamla fråga ser vi en direkt relation och koppling med en del historiska fakta hämtade från vissa filosofier och religioners genom historia. Som en lång röd tråd genom mänsklighetens historia ser vi vetenskapen bekräfta gamla teorier, idéer och lärosatser.
  Vi är långt ifrån att ha alla svar. Dock har vi kommit långt nog för att lyckas uppnå målsättningen som vi började texten med.
  Hur börjar vi? Låt oss definiera några väldigt viktiga aspekter som har en enorm betydelse för oss alla som vill vara lyckliga.
  Äkta och sunda relationer (fysiska sådana).
  Tacksamhet för bl.a. allt vi har, gör, kan, vet och är, framför allt i de, till synes, små tingen i livet.
  Ha ett syfte, en mening, i livet är mycket viktigare än att ha mål, då forskningen visar att väldigt ofta när man uppnår sina mål, går man tillbaka till samma nivå av lycka (eller brist på den) efter en kortvarig peak av lycka. Syfte och mening handlar mycket mer om upplevelsen av en längre resa (under resans gång alltså) snarare än längtan att komma fram till en destination.

  Lär känna och jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Inse att man blir inte bra på något svårt utan övning, tålamod och ihärdighet. Tillåt dig själv att göra fel, skuldbelägg dig inte utan lär dig av dina misstag och försök göra bättre framöver. Att bygga upp grunden för lyckan inom och utom sig själv tar tid. Dock är det ändå förvånansvärt lite som krävs för att vi ska kunna känna de första positiva effekterna av vårt arbete. Man måste se det som den viktigast investering man gör i livet, en livslång investering.

  Några väsentliga saker att hålla under konstant uppsikt, lära känna och bearbeta hos sig själv är nämligen, tankar, känslor, emotioner, kunskaper och beteende. Fokusera på dem, lika mycket var för sig som när de samspelar med varandra. Alla dessa har en enorm betydelse för oss som vill finna lyckan.

  Den allmänt världskända vetenskap och filosofi har gjort och fortsätter att göra stora framsteg när det gäller förståelse av tankar, känslor, beteende och emotioner. När det gäller området kunskaper finns det dock en saknad länk. En grund som är så otroligt relevant både för den som enskild ingrediens bland de femma ovan men framför allt i samspel med de andra fyra.
  Det är nämligen meningen med livet. Vad är vi? Vad gör vi här på denna lilla planet i denna oändliga universum? Varifrån kommer vi? Finns det liv efter döden?

  Ännu några av de äldsta frågorna som finns i mänsklighetens historia.
  Hur vi svarar på dessa frågor har en enorm påverkan och spelar en central roll i hur vi tänker, känner och beter oss igenom livet, samt hur vi förhåller oss till allt och alla i det.
  Det är därför inte förvånansvärt att otaliga människor, filosofer, religioner, vetenskapsmän i alla epoker och platser har ställt sig denna fråga och försökte besvara den. Därav är det inte heller förvånansvärt att så många människor mår så dåligt (och sorgligt nog fortsätter det att öka i antal och krypa ner i ålder) när man inte besitter svaren på dessa så grundläggande och livsavgörande frågor. I en ocean av tvivel och osäkerhet navigerar vi utan vare sig kompass eller stjärnorna för att vägleda oss.

  Min uppmaning till dig är att söka efter svar på dessa frågor och samla in riktig kunskap. Riktiga och beständiga livsförändringar som dessa vi söker kräver en stadig grund som endast kan förvärvas då förnuft förenas med äkta känslor där hjärnan och hjärtat tillfredsställs och harmoniseras. Leta efter den röda tråden genom historien för den finns där. Sök uppriktigt och med ett öppet sinne du skall finna. Du är värd detta. Ta initiativet.
  För mig personligen, och tiotal miljoner andra människor i världen, har denna väsentliga kunskap hittats i en filosofi och vetenskap som har forskat och fortsätter att forska kring dessa frågor, nämligen Spiritismen. Om intresse finns hos dig att veta mer om vad Spiritismen har att säga finns det en länk på denna hemsida där en liten bok som heter ”Att förstå Spiritismen” i pdf format (30 sidor) kan laddas ner helt gratis. https://www.pavagtillljuset.com/att-forsta-spiritismen

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

   

  Hej!

  Det är jobbigt att må dåligt. Jag har själv gjort det i många år. Det som fick det att vända för mig var inte de kontakter jag hade inom psykiatrin utan mental träning. Jag jobbade med positiva affirmationer. När man gjort det ett tag börjar man tro på dem och ens negativa tankar blir färre och färre. Det gjorde mig till en lyckligare människa. Det gäller bara att inte ge upp för det är en process. Jag har också hört om andra som blivit lyckligare av att meditera. Pröva dig fram så skall du se att du hittar sätt att sakta men säkert må bättre på. Styrkekramar från mig till dig.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.