Hem > Forum > Depression > Blev typ beroende

Blev typ beroende

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Är inte 100% säker om det passar in just här men Ja.

  Förra veckan typ kändes det som om jag ville få slut på allt. Jag vill inte ta självmord eftersom vill inte förstöra min familjs liv och allt kan bli bättre och sånt, så jag försökte att skära på mitt ben. Jag blev typ beroende av att göra det eftersom när jag gör det går allt bort. Det känns hemskt att jag gör det men det funkar typ som nån drog, fast liksom bara i stunden för efter det får jag jätte dåligt samvete att jag har skadat mig själv. Vad ska jag göra jag vågar inte säga till någon för dom kanske tror att jag gör det för uppmärksamhet och jag vågar inte säga till mina föräldrar, och jag har inga nära vänner.

  Hejsan

  Jag tror att du bara behöver våga få hjälp. Jag vet hur jobbigt det är att faktiskt ta det första steget men ingen människa ska behöva må såpas dåligt att man skär sig. Du kan alltid försöka att inte skära dig, man kan successivt göra det mindre å mindre med små mål som ”jag ska inte skära mig på 1 dag” sedan 2,3,4 å så forsätter man. Och istället för att skära dig kanske du kan trycka isbitar mot huden då det gör ont i stunden men inte skadar dig på lång sikt tills du hittat modet att be om hjälp. Jag förstår helt då jag också haft självskadebeteenden och fattar hur lätt det blir ett beroende, men detta beroende är något som man behöver hjälp att komma ut ur. Så prata med någon du litar på, en kompis, skolkuratorn, någon på jobbet, vem som helst som du litar på.

  Jag lovar att om du berättar för någon kommer dom inte tänka någon gång på att du gör det för uppmärksamhet 🙂

  Önskar dig all lycka i livet!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.