Hem > Forum > Depression > Behöver någon att prata med!! Snälla!

Behöver någon att prata med!! Snälla!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 36 totalt)
35
 • Hej, jag är en tjej på 18 år som lider av depression, ångest och psykisk ohälsa. Jag har mått dåligt i flera år. Aldrig riktigt fått hjälpen fullt ut så mitt mående har blivit värre och värre. Har självskadebeteende och självmordstankar varje dag. Ser inte meningen med livet eller någonting. Finns många anledningar till mitt mående som tex trauman, närstående bortgångar mm. Och jag början få slut på hopp nu. Känner att jag sviker alla runt mig och bara är till besvär. Skulle bara behöva prata med någon som finns för mig. (Och jag kan även finnas för den personen) kan inte prata med min familj/släkt och vänner. Dom ända jag känner jag kan vara helt ärlig med är min skolkurator och skolsyster. Dom två problemen är dock att det är lov. Så kan inte skriva till min skolsyster. Och min skolkurator slutade nu till jul. Och hon (förutom min skolsyster) var den ända som förstod mig och hjälpte mig. Och nu är hon borta….

   

  Vad ska jag göra? Snälla hjälp!!!

  Avatar

  hej vad är det som tynger dej då ?

  skriver du lite här så kan du nog få en hel del tips av människor som har erfarenheter av livet

  och hur man vänder måendet och tänket

   

  mvh m

  Trådstartaren

  Jag har gått igenom så mycket i mitt liv. Min mamma gick bort för snart 4 år sen. Bode hos henne på heltid. Och nu bor jag hos pappa som jag kanske inte har bästa relationen med. En del av min släkt har stora alkohol problem, och jag har fått sett och hört mycket. Och har inte bearbetat varken min mammas bortgång eller det med min släkt. Har även varit på sjukhus sen ung ålder, och kämpar med mat och massa annat. Skolan är en stor press. Hatar allt med mitt utseende osv. Finns så mycket. Men det är en liten del till orsakerna.

  Det jobbiga är att ingen i min släkt och familj förstår mig och respekterar mig. Vilket får mig och känna mig som en börda osv.

  Tack för ditt svar //e

  Hej hej!

  Vad tråktigt att höra om vad du har varit med om, men allt kommer bli bättre.
  Är 17 år, så är ganska ung jag själv, men lider tyvärr också av de saker som du skriver. Min mamma och min mormor hade tidigare ett alkoholberoende och missbruk vilket har påverkat mig väldigt mycket även om det är över nu.

  Skolan är stressig, det kommer den tyvärr alltid att vara. Försök prata med dina lärare om hur du har de. Jag är säker på att de endast vill hjälpa dig och underlätta för dig i stunden.

  Maten är jobbig, men försök inte göra en stor grej av när du äter eller liknande. Gör något som du tycker om direkt efter du har ätit eller liknande för att styra bort alla tankar. Det är svårt ibland att uppskatta sitt utseende, men jag kan lova dig att du är underbart vacker och att allt du gör är ingen börda eller liknande.

  Har du kontakt med någon psykolog? Har du någon tanke på att skaffa en kontakt?

  Massor av kramar!

  Avatar

  Jag har gått igenom så mycket i mitt liv. Min mamma gick bort för snart 4 år sen. Bode hos henne på heltid. Och nu bor jag hos pappa som jag kanske inte har bästa relationen med. En del av min släkt har stora alkohol problem, och jag har fått sett och hört mycket. Och har inte bearbetat varken min mammas bortgång eller det med min släkt. Har även varit på sjukhus sen ung ålder, och kämpar med mat och massa annat. Skolan är en stor press. Hatar allt med mitt utseende osv. Finns så mycket. Men det är en liten del till orsakerna. Det jobbiga är att ingen i min släkt och familj förstår mig och respekterar mig. Vilket får mig och känna mig som en börda osv. Tack för ditt svar //e

   

  mitt tips är , många små problem , trängs i huvudet och blir kaos och piss mående lätt .

  försök då att lösa lösa ett problem i taget , ett steg , kämpa , och ett steg till , tills det känns bättre

  klart att detta är skitjobbigt , men inte omöjligt på nått sätt om du bara vill ,

  det tar tid !! det är nått du får räkna med , men du fixar det om du kämpar

   

  sedan så måste du få sörja klart och i fred

  försöka skapa dej ett eget liv så du kommer ifrån släkten lite

  försöka komma tillrätta med dina matproblem

  försöka klara skolan så gott du kan , fast det är kämpigt värre för många

  och sedan sluta noja över ditt utseende , ytterst få är fula om du verkligen tänker efter !!!!

   

  detta jag skriver kan låta omöjligt , men försök att ordna det som är lättast att ordna först , fokusera enbart på det tills det är löst , och för varje problem du löser så , så kommer det kännas bättre fort för dej , du kommer inse att det inte är omöjligt att få till förändring till det bättre .

  styrkekramar till dej !!! från mej , mvh  micke

   

   

   

   

  Trådstartaren

  Hej hej! Vad tråktigt att höra om vad du har varit med om, men allt kommer bli bättre. Är 17 år, så är ganska ung jag själv, men lider tyvärr också av de saker som du skriver. Min mamma och min mormor hade tidigare ett alkoholberoende och missbruk vilket har påverkat mig väldigt mycket även om det är över nu. Skolan är stressig, det kommer den tyvärr alltid att vara. Försök prata med dina lärare om hur du har de. Jag är säker på att de endast vill hjälpa dig och underlätta för dig i stunden. Maten är jobbig, men försök inte göra en stor grej av när du äter eller liknande. Gör något som du tycker om direkt efter du har ätit eller liknande för att styra bort alla tankar. Det är svårt ibland att uppskatta sitt utseende, men jag kan lova dig att du är underbart vacker och att allt du gör är ingen börda eller liknande. Har du kontakt med någon psykolog? Har du någon tanke på att skaffa en kontakt? Massor av kramar!

   

  Tack så mycket🙏🏻 skönt att få skriva med någon som förstår. Tack för tipsen och allt.

  Jag var i kontakt med samtalsmottagningen först men dom skickade vidare mig till BUP. Men dom tyckte inte det var så farligt så skickade tillbaka mig. Men samtalsmottagningen tyckte dom gjorde fel bedömning så dom skickade mig till psykiatrin. Där jag nu väntar på en terapi kontakt. Men allt har tagit sån tid och känner inte att jag blivit tagen på allvar. Vilket gjort att jag idag har svårt att vara öppen då det känns som jag inte kommer få någon hjälp ändå.  Den ända och bästa hjälpen jag fått är på skolan av skolkuratorn och skolsköterskan. Utan dom hade jag inte varit här nu. Men nu har ju min skolkurator slutat. Så är rädd att jag inte kommer kunna gå till någon som hjälper mig.

  Trådstartaren

  mitt tips är , många små problem , trängs i huvudet och blir kaos och piss mående lätt . försök då att lösa lösa ett problem i taget , ett steg , kämpa , och ett steg till , tills det känns bättre klart att detta är skitjobbigt , men inte omöjligt på nått sätt om du bara vill , det tar tid !! det är nått du får räkna med , men du fixar det om du kämpar sedan så måste du få sörja klart och i fred försöka skapa dej ett eget liv så du kommer ifrån släkten lite försöka komma tillrätta med dina matproblem försöka klara skolan så gott du kan , fast det är kämpigt värre för många och sedan sluta noja över ditt utseende , ytterst få är fula om du verkligen tänker efter !!!! detta jag skriver kan låta omöjligt , men försök att ordna det som är lättast att ordna först , fokusera enbart på det tills det är löst , och för varje problem du löser så , så kommer det kännas bättre fort för dej , du kommer inse att det inte är omöjligt att få till förändring till det bättre . styrkekramar till dej !!! från mej , mvh micke

  Tack så hemskt mycket för dina tips och råd. Dom ska jag ta med mig i framtiden🙏🏻 // E

  Avatar

  Tack så hemskt mycket för dina tips och råd. Dom ska jag ta med mig i framtiden🙏🏻 // E

   

  ja försök att tänk lite på vad jag skrev , försök att släppa allt gammalt skit , att bara gå vidare !

  fokusera på framtiden , typ vad händer i morgon ! ,

  vad som hänt i går är ändå inget som går att förändra ,

  sedan att inte grubbla sönder skallen på allt skit och måsten  som snurrar i bland ,

  en sak i taget är det som gäller om man ska orka och fokusera på det man vill förändra i sitt liv ,

  då går det ofta bättre än man tror ,

  bra sömn är också bra medicin mot dåligt mående ,

  och våga och fråga efter hjälp om du behöver

   

  mvh  micke

   

   

  Trådstartaren

  ja försök att tänk lite på vad jag skrev , försök att släppa allt gammalt skit , att bara gå vidare ! fokusera på framtiden , typ vad händer i morgon ! , vad som hänt i går är ändå inget som går att förändra , sedan att inte grubbla sönder skallen på allt skit och måsten som snurrar i bland , en sak i taget är det som gäller om man ska orka och fokusera på det man vill förändra i sitt liv , då går det ofta bättre än man tror , bra sömn är också bra medicin mot dåligt mående , och våga och fråga efter hjälp om du behöver mvh micke

   

  Tack så mycket. Har dock lätt att haka upp mig på sånt som hänt. Sover extremt dåligt. Somnar sent. Men ska försöka se framåt. Även fast allt jag ser är svart.

  Avatar

  jo men ta tag i sömnen först , det är jätteviktig för måendet och orken

  det finns läkemedel som inte är beroendeframkallande ,

  som man kan ta under en kortare tid för att få bättre sömnrutiner ,

  som funkar , sök hjälp med detta snarast , viktigt !!!

  Hej vännen! Först och främst vill jag säga att du aldrig är till besvär, aldrig. Vare sig det är vad du själv känner eller om någon säger det till dig så är du inte det. Dina känslor är legitima, låt ingen säga något annat. Jag känner igen mig i mycket av det du skriver, så jag förstår hur jobbigt det är, speciellt när man inte får någon hjälp utifrån. Väntan är värst, I feel you. Men det finns hjälp, jag lovar. Ett alternativ är att du hör av dig till ungdomsmottagningen, där kanske du kan få hjälp fortare?

  Har du några verktyg för att hantera ditt mående?

  Stor kram till dig!

  Trådstartaren

  jo men ta tag i sömnen först , det är jätteviktig för måendet och orken det finns läkemedel som inte är beroendeframkallande , som man kan ta under en kortare tid för att få bättre sömnrutiner , som funkar , sök hjälp med detta snarast , viktigt !!!

  Ja sömn är viktigt! Tack för all hjälp. Menar det verkligen. Borde inte du också sova?

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 36 totalt)
35

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.