Hem > Forum > Depression > Att hata sitt utseende

Att hata sitt utseende

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6
 • Avatar

  Hej. Jag har alltid hatat hur jag ser ut, iallafall sen jag var runt 11-12 och nu är jag 23. Mycket beror på hur min familjesituation såg ut och en viss person. Jag har sett ner på mig själv och behandlat mig själv väldigt illa. Allt jag vill är att tycka om mig själv och sluta hata mitt utseende och börja tycka att jag är fin och duger.

  Avatar

  Jag är också samma dig

  Hej! Det jag tror är att det i vår natur som människor att se på oss som mindre värda eller mindre vackra än alla andra, och delvis är också problemet att vi jämför med oss med andra.

  Jag förstår dig, jag har hatat själv mitt utseende i flera år när jag var yngre, och nu ibland kan det hända att jag  bara säger till mig själv och min sambo ”jag tycker inte om mitt ansikte idag”. Jag försöker ta bilder, och hatar alla dem, hittar alltid nåt fel på dem. Men det är inte så varje dag, och det är inte så för allt.

  Det jag ber dig att göra, och du behöver inte skriva det här eller visa oss här, är att försöka varje dag hitta en grej du tycker om när det gäller sig själv och dit utseende. Även det minsta, varje dag, kommer hjälpa dig att förstå att du, på ditt sätt, är vacker och att det finns olika typ av vackerhet.

  Jag kan inte lova att det här kommer lösa allt, men tro mig, det hjälper i alla fall lite grann att se på the bigger picture.

  <3

  Avatar

  man måste försöka vara snäll mot sej själv , ytterst få människor är fula , kolla efter själva på stan så inser ni vad jag menar , förstår att många unga människor nojar över sitt utseende helt i onödan

  men det blir bättre med åldern

   

  och glöm inte att skönhet sitter enbart i betraktarens ögon , i den enas ögon är du mindre vacker och i den andras ögon är du den vackraste som finns !!

  sedan ska ni veta att skönhet sitter inte bara i yta , skönhet för mej är när någon glittrar inifrån

   

  mvh M

  man måste försöka vara snäll mot sej själv , ytterst få människor är fula , kolla efter själva på stan så inser ni vad jag menar , förstår att många unga människor nojar över sitt utseende helt i onödan men det blir bättre med åldern och glöm inte att skönhet sitter enbart i betraktarens ögon , i den enas ögon är du mindre vacker och i den andras ögon är du den vackraste som finns !! sedan ska ni veta att skönhet sitter inte bara i yta , skönhet för mej är när någon glittrar inifrån mvh M

  Mycket väl talat!

  Hej. Det är som jag brukar säga ” det finns ingen mall som säger om du är fin eller ful”  för det gör ju inte det. Alla är fina på sitt sätt, man behöver inte vara pinsmal, lång, kort eller ”sexig”. Det viktiga är att du är du  det vill jag att alla ska ta med sig❤️

  Avatar

  Hej Pink Pidoge!

  Du skriver att det beror på familjesituationen och en viss person som gör att du känner såhär sedan barn. Kan verkligen relatera till det. Växte upp med en mamma som ofta kollade på min storasyster och mig som om vi vore insekter. Det har verkligen satt spår! Tror kanske det att andra personer just kan få en att hata sitt utseende bottnar i någon typ av ”projicering” som man blivit utsatt för? Kanske är det personen själv som fått en att känna så som fört över sitt eget självförakt på en?

  För mig har det hjälpt lite att försöka ha en klädstil som matchar med mitt inre. Försöka göra mig i ordning när jag går ut för att framkalla känslor av att vara lite fin. Fungerar det bättre för dig också att göra sånt?

  Kan samtidigt vid en ålder av 36 år fortfarande känna att det här med utseende är problematiskt. Går ofta också in i självhat. Du är inte ensam om att känna såhär!

  Undviker du att gå ut när det är som värst eller har du problem med social fobi och liknande? Om du vill säga?

  Känner med dig och blir vred mot den här familjesituationen och personen som förstört så mycket för dig.

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
6

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.