Hem > Forum > Depression > Återhämtning

Återhämtning

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • För några veckor sedan fick jag ta en paus i min utbildning och åka hem till min mamma eftersom jag för andra gången i mitt liv fått en depression. Jag har börjat gå på Sertralin igen, och träffar en psykolog via Mindler. Mitt allmäntillstånd har förbättrats och jag har mindre ångest, men jag har fortfarande inte energi till att göra någonting? Jag vet att man borde träna och göra ”roliga” saker för att bli frisk men jag orkar liksom inte ta tag i några aktiviteter eller ens försöka hitta på några. Jag ska tillbaka till skolan om lite mindre än två veckor och vill ändå ha börjat göra annat än att sträckkolla serier som jag redan sett en miljon gånger. Har någon tips på saker man kan göra för att må bättre och känna sig som en människa igen?

  För några veckor sedan fick jag ta en paus i min utbildning och åka hem till min mamma eftersom jag för andra gången i mitt liv fått en depression. Jag har börjat gå på Sertralin igen, och träffar en psykolog via Mindler. Mitt allmäntillstånd har förbättrats och jag har mindre ångest, men jag har fortfarande inte energi till att göra någonting? Jag vet att man borde träna och göra ”roliga” saker för att bli frisk men jag orkar liksom inte ta tag i några aktiviteter eller ens försöka hitta på några. Jag ska tillbaka till skolan om lite mindre än två veckor och vill ändå ha börjat göra annat än att sträckkolla serier som jag redan sett en miljon gånger. Har någon tips på saker man kan göra för att må bättre och känna sig som en människa igen?

  God Torsdags e.m. här på MiND Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / skrivelse…

  * ”Mindler” har jag hört ska vara en utav många nya psykologtjänsterna på nätet / internet eller Appar via en Smartphone / Mobiltelefon som har avtal med våra landsting / regionerna runt vårt avlånga land Sverige med omnejd…

  * Har Du en kontinuerlig läkarkontakt med din ansvariga läkare oavsett om det är hos Öppenvårdsmottagning eller hos en privat Psykiatriker / Överläkare som förskrivit läkemedlet; ”Sertralin” till dig som patient / medborgare, orsaken till att jag ställer denna specifika frågan är att det kan finnas vissa biverkningar som hör ihop med både trötthet och humörsvängningar m.m. och därför skulle jag tipsa att ta kontakt med din ansvariga läkare som förskrivit ovannämnda läkemedel / medicin åt dig 🤔 ?

  * Har Du nära vänner eller bästis osv som Du kan prata med per telefon eller ta en långpromenad med ?

  * Har Du möjligtvis möjligheten till att fråga om din mamma skulle vilja gå ut också på en långpromenad i friska luften ?

  * Att komma ut och röra på sig är OERHÖRT VIKTIGT för välbefinnandet, fysiskt och psykiskt… Var ute på morgonen på långpromenad, när jag kommer ut så älskar jag friska luften, höra på fåglarna, upptäcka saker och ting i livet än bara i sin egna boning.

  * Jag vet själv och är i en situation pga rådande omständigheter med Covid-19 / Viruset / Pandemin och kommer inte till något gym pga de är totalt stängda där jag bor och LÄNGTAR SÅÅÅ oerhört till gympass men f.n. så får jag promenera enbart / endast…

  * Jag älskar att fota, har med att jag är f.d. Filmfotograf och stillbildsfotograf m.m. en bild säger mer än tusen ord och det är SÅÅÅ upplyftande att ta en bild på soluppgången eller solnedgången eller bilder på djur, husdjur, fåglar, och allt mellan himmel och jord, finns all oändlighet i kamerans objektiv… FRÅGA: Har Du en Smartphone / Mobiltelefon med kamerafunktion?

  * Jag gjorde en sak idag när jag skulle köpa mat på min lokala ICA-butik och köpte en tidning åt min granne, älskar att bry mig och vara medmänniska oavsett här på MiND Forum:et eller i verkligheten oavsett vardag som helgdag, att visa uppskattning åt våra medmänniskor är något som vi bör se och öppna våra ögon än att ha hästskygglapparna på, om Du hänger med hur jag tänker här…

  * Om Du vill istället för sträckkolla serier så finns det än ännu bättre medicin, kolla på kanaler via ”Youtube”, vill Du ha några tips på bra kanaler och Poddar 🤔 ?

  * Och en sak till bra upplyftande musik är bästa medicinen för själen, vill Du ha tips på några musikval jag älskar sååå och hör enbart / endast via ”Youtube” ?

  Du är mer än gärna varmt välkommen att återkomma till mig om både svar på mina ovannämnda frågor jag nu ställt till dig men även också reflektioner, tankar, funderingar m.m. här på MiND Forum…

  Önskar dig även en fin kväll 🙏🤗🇸🇪…

  På återseende…

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.