Hem > Forum > Depression > Antidepressiva. Medicintips?

Antidepressiva. Medicintips?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Hej!

  Jag har återkommande depressioner, mycket ångest, Add och sömnsvårigheter samt lite andra beskymmer i livet. Tänkte kolla här om det finns folk med tips på mediciner ni testat och hur de fungerar osv.

  Träffar ofta nya läkare hela tiden och många väldigt okunniga så då måste jag vara påläst innan vad som mer finns att testa för annars vill dom att jag testar något gammalt igen … (som inte fungerar)

  Depression- sertrailn i 1,5-2år men tycker inte de har för effekt, har ni förslag? vad har ni ätit? Innan har jag testat ganska många men de va ju 2 år sen så minns inte vad de hette.

  Avatar

  Jag har varit deprimerad sjuuukt länge. För mig funkade mediciner inte alls, när jag började ta antidepressiva blev jag bara ännu mer deprimerad trots att vi avvaktade med att höja dosen då det är en vanlig bieffekt. Vi höjde dosen och det blev endast värre. Lusten försvann totalt, jag blev bara trött, ångesten ökade, ingen aptit och hamnade tillslut i en svår depression. Det slutade med att min pappa sa åt mig att sluta då han själv också har tagit antidepressiva och också blev värre utav dom. Läkaren jag hade ville endast höja dosen i hopp med att jag skulle bli bättre. Jag började inse att tabletterna får mig att må sämre och valde att trappa ner och sluta. Det blev mycket bättre. Istället för att ta dessa onödiga tabletter fokusera på att hålla dig aktiv. Försök att vara med dina vänner, familj, husdjur (?).

  Avatar

  Jag äter sertralin 50 mg och Mirtazapin 30 mg. Sertralin har jag tagit i många år från och till. Mirtazapin har jag tagit i ca 2 år.Det bästa med de sistnämnda är att jag äntligen får en bra sömn., även om jag i början blev rätt groggig. Jag känner inga biverkningar av någon av dessa mediciner.

  Jag får mina depressioner i alla fall men nu har jag bestämt mig att fortsätta ta medicinerna för tidigare har jag börjat och slutat hur många ggr som helst. Och det kanske inte har varit bra att jag har självmedicinerat.  Jag hade så svårt att acceptera att jag behövde medicin (dum som jag var)

  Jag får mina perioder ca 3-4 ggr om året och de brukar hålla i sig i 2-4 veckor innan jag ser livets ljus igen.

  Jag kan bli väldigt rastlös och ångestfylld i samband med depressionerna och det händer ibland, men jag försöker att undvika det, kan jag ta en lugnade tablett, typ Sobril. Men det är väldigt sällan.

  Jag fick en gång några kloka ord som jag ska tänka på när jag mår dåligt.

  Det var

  ACCEPTERA – VÅGA KÄNNA – RIKTA FOKUS

  När livet känns tungt brukar jag försöka tänka på detta, om jag tex ska göra nåt som kräver stor ansträngning.

   

   

  Hej!

  Jag har provat några olika men Zoloft är det som fungerade bäst på mig.

  Jag blev sämre först. Tredje dagen var värst men sedan blev det mycket bättre för att sedan gå lite upp och ner tills det stabiliserande sig efter 3-4 veckor.

  Jag gick dock upp lite i vikt och fick problem att komma vid sex så jag höll ut ca 9 månader första gången innan jag tappade ner och slutade.

  Sedan dröjde det inte länge förrän ångesten kom tillbaka tyvärr.

  Jag har tagit medicin några perioder efter det också men det har inte känts som att det är en bra permanent lösning för mig även om det ändå varit bra för en tid.

  Jag kommer nog alltid att få dras med mina psykiska besvär, det är något jag alltid får jobba med.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.