Hem > Forum > Depression > Allt jag önskar mig är tillåtelse att dö

Allt jag önskar mig är tillåtelse att dö

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Min Födelsedag och julen närmar sig och därtill frågor om vad jag önskar mig och hur jag vill firas. Men min enda önskan, en önskan som konstant finns inom mig, önskan som jag vill skrika ut varje gång någon frågar, det är att få sluta låtsas. Få tillåtelse att inte behöva hålla uppe min fasad för att undvika oro och obehag hos mina nära. Få tillåtelse att få sluta lida. Få sluta låtsas. Det enda jag vill är att få dö. Det är allt jag vill och det har funnits i bakhuvudet i över 10 år. Jag har inga mål eller drömmar och jag har inte heller någon som Jelst form av lust att försöka lista ut vad jag vill här i livet. Allt jag vill är att slippa försöka vilja. Jag försöker undvika dessa tankar genom att ta en dag i taget, att inte tänka på framtiden och på så vis undvika att dagligen komma fram till att jag varken har eller vill ha en framtid. Och nu ska jag snart fira min födelsedag, låtsas vara tacksam för livet och att se fram emot ännu ett år. Jag går på medicin och försöker prata med psykolog, men i slutändan gör jag det som en del av min fasad, för att min omgivning ska slippa oroa sig för mig. Men jag vill inte mer. Jag har inte velat något på många år förutom att slippa allt detta. Jag har inte kraft till ännu ett år av detta. Egentligen inte en dag till

  Avatar

  Hej!

  Jag har känt liknande som du tidigare i livet. Ett outhärdligt lidande som känns oändligt. Känt hopplöshet. Meningslöshet. Vad är poängen med livet??

  En fundering som dök upp hos mig när jag läste din text är hur du tror att personer i din omgivning skulle reagera om du berättade om ditt mående och dina tankar du beskriver här? Du skriver att du vill undvika oro och obehag hos dina nära – men förstå vad dåligt de skulle må om du dog. Det är jag helt övertygad om eftersom du beskriver att de gör saker som visar på omtanke (så som att fråga hur du vill fira din födelsedag, vad du önskar dig). Du kanske kan få sluta låtsas, men på annat sätt än att lösningen ska vara att dö!

  Jag finns här om du vill prata mer ❤️

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.