Hem > Forum > Depression > Allt är skit

Allt är skit

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Hej jag är 16 år och mitt mående har blivit så mycket sämre på den senaste tiden. I somras var jag inlagd på bup akuten några nätter och har även behövt åka in o sy efter att ha skärt mig för djupt, senast igår kväll. Den här senaste veckan har varit den jobbigaste på länge, skär mig varje dag och tänker på hur jag ska ta mitt liv. Jag tänkte i förrgår att jag vill ha hjälp o må bra igen för ibland blir jag väldigt impulsiv och kan inte kontrollera mig själv så skulle kunna få för mig o göra lite vad som helst och jag vill leva för mina syskons skull men om jag ska klara av det behöver jag hjälp så jag berättade allt för en psykolog på bup. Svarade även på frågor att jag skulle kunna ta mitt liv när som helst så fort jag får chansen men psykologen gjorde ingenting, berättade inte ens för mina föräldrar. Nu tror mina föräldrar att jag skar mig såpass djupt igår o att jag mått så mycket sämre denna senaste veckan på grund av bup o dom har avbokat mina tider där så jag ska sluta gå dit. Vet inte vad jag ska göra, behöver verkligen hjälp för att jag inte ska göra något dumt men vet inte hur. Har ni några tips på hur man kan ta hjälp eller hur man slutar skära sig eller nåt? Kan inte berätta för psykolog eftersom jag inte har kvar mina tider på bup.

  Hej jag är 16 år och mitt mående har blivit så mycket sämre på den senaste tiden. I somras var jag inlagd på bup akuten några nätter och har även behövt åka in o sy efter att ha skärt mig för djupt, senast igår kväll. Den här senaste veckan har varit den jobbigaste på länge, skär mig varje dag och tänker på hur jag ska ta mitt liv. Jag tänkte i förrgår att jag vill ha hjälp o må bra igen för ibland blir jag väldigt impulsiv och kan inte kontrollera mig själv så skulle kunna få för mig o göra lite vad som helst och jag vill leva för mina syskons skull men om jag ska klara av det behöver jag hjälp så jag berättade allt för en psykolog på bup. Svarade även på frågor att jag skulle kunna ta mitt liv när som helst så fort jag får chansen men psykologen gjorde ingenting, berättade inte ens för mina föräldrar. Nu tror mina föräldrar att jag skar mig såpass djupt igår o att jag mått så mycket sämre denna senaste veckan på grund av bup o dom har avbokat mina tider där så jag ska sluta gå dit. Vet inte vad jag ska göra, behöver verkligen hjälp för att jag inte ska göra något dumt men vet inte hur. Har ni några tips på hur man kan ta hjälp eller hur man slutar skära sig eller nåt? Kan inte berätta för psykolog eftersom jag inte har kvar mina tider på bup.

   

  Tror du att ett alternativ är att du kanske skulle kunna ta hjälp av en lärare på skolan? Eller en kompis?
  När jag verkligen mådde dåligt så fanns inte mina föräldrar där för mig heller. De ville inte förstå och därför valde jag att inte berätta för dom hur jag mådde. Istället tog jag hjälp genom skolan och min lärare. Tycker att du ska prova det om du känner att du kan.
  Tycker oxå att det är väldigt dåligt gjort av de på BUP att inte hjälpa dig vidare eftersom det märks att du har det jobbigt!
  Om du känner att du får impulser av att skada dig själv så kan du testa att fokusera på något annat, vilket är lättare sagt än gjort, men t.ex att suga på en isbit, eller att hålla den i handen. Rabbla alfabetet baklänges, duscha kallt eller ta kallt vatten i ansiktet. Detta är några tips!

  Stor Kram

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.