Hem > Forum > Depression > Alla tror att jag mår bra

Alla tror att jag mår bra

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Varje dag brottas jag med depressionen och allt jag gått igenom. Tvångsvård flera gånger, möten med psykologer, massor av olika mediciner. Men det jobbigaste av allt är att alla jag känner och min familj tror att allt är bra. Varje gång mina föräldrar upptäckt att jag inte mår bra har jag skickats in på psyket. Vid utskrivning har alla antagit att allt är bra och att jag nu lever livet som alla andra glada och positiva människor. Jag har endast en kompis jag kan prata ärligt med, men sedan två år tillbaka har han flyttat väldigt lång ifrån och kommer nu kanske att sitta i fängelse. Jag har ingen. Jag tänker dagligen på att jag vill somna in och sova i all evighet. Jag måste alltid vara upptagen med något för att inte tankarna ska skada mig själv igen. Jag spenderar varje vaken minut på att titta på film, spela spel och plugga. Det tar på en, väldigt mycket. När jag somnar på kvällarna kan jag sova 10 timmar och vara trött hela dagarna. Det känns som att man är fullt aktiv hela sin vakna tid, och om jag sätter mig för att bara ta det lugnt utan att göra något kommer alla hemska tankar och gör allt mycket mer arbetsamt för hjärnan. Varje gång jag ser mina ärr på armarna känns det som en sten i magen. Jag vet inte hur länge jag orkar. Jag känner mig lika trött i hjärnan som när jag jobbade natt 9 timmar om dygnet och knappt sov något i ett år i sträck. Vad ska jag göra

  Vill du att alla ska se att du inte mår bra eller vill du inte det? Vad vill du uppnå med det i så fall? Varför tänker/känner dig så?

  Vad du ska göra?
  Kanske börja med att försöka förstå vad du redan gjort (och kanske fortfarande gör) för att försöka må bättre. Utvärdera alla olika vägar som du vandrat med förhoppningen att ditt liv skulle förändras. Varför har det inte blivit så? Den rätta och bästa vägen ut ur detta tillstånd som du befunnit dig i under så många år finns kvar att bli upptäckt så ge inte upp. För att citera en mycket klok mening som tilldelas Albert Einstein “Galenskap är att göra samma sak om och om igen och vänta sig olika resultat. Om du vill se andra resultat, gör inte samma sak.”

  Om livet inte känns tillräckligt som det är sök efter en annan mening till det (och jag kan intyga att det finns en mycket djupare sådan som väntar på att alla ska upptäcka den). Det kan du finna i bl.a. filosofi, psykologi och religion om du verkligen söker. Tänk på hur mycket du skulle kunna lära dig och utvecklas om du endast lagt en liten del av den tiden som du spelar och kollar på film. Investera i dig själv och bygg upp en helt ny grund i ditt liv. Livet utanför dig må inte förändras radikalt över en natt men om du arbetar med dig själv kommer din uppfattning av livet däremot förändras till det bättre. Du kan! Du kan välja att vara din bästa vän men kan dessvärre också välja att vara din största fiende.

  Med all respekt som vård- och samhällsinsatser inom psykiatrin förtjänar finns det en stor begräsning i dessa då mycket av fokus hamnar på att behandla symptomen i stället för orsakerna till symptomen.  När man inte förstår orsakerna flyttar man fokus till symptomen i stället. Hur mycket förstår vetenskapen om orsakerna till så många varierande psykiska tillstånd som en människa kan uppleva och uppvisa?  Hur kan vetenskapen som utgår från att vi människor består endast av en fysisk kropp kunna förstå sig på och behandla tillstånd som är starkt förankrad i själen? Hur kan de förstå dessa tillstånd på riktigt om de förnekar att vi alla är en ande i grunden och har ett “bagage” med oss från tidigare existenser som direkt påverkar våran nuvarande existens? När de inte riktigt förstår tankens krafter och påverkan i allas liv? När det inte förstår att den fysiska världen som vi lever i är i ständigt kontakt och ömsesidigt påverkan med den andliga världen?

  Med detta sagt vill jag verkligen INTE påverka dig att låta bli och söka den hjälpen som samhället erbjuder eller dess behandlingar. Detta är något som endast du kan avgöra. Utan här försöker jag belysa hur den hjälpen som erbjuds har sina begränsningar. Samtidigt hoppas jag kunna väcka några funderingar hos dig samt betona att vi inte kan glömma hur väsentligt det är att hjälpa oss själv.

  Acceptera dig själv men acceptera inte att ditt liv måste se ut som det gör. Ta makten och aktivt börja styra ditt liv mot nya horisonter.
  Livet kan vara så mycket mer än vad det känns just nu. Du behöver dock lära dig att se
  på livet från ett annat perspektiv. Vi kan inte förändra vårt liv i ett ögonblick men i ett
  ögonblick kan vi välja att se ett halvfullt glas i stället för ett halvtomt. Perspektiv har en central del i hur vi upplever världen och saker och ting runt omkring oss. Fokus och perspektiv, dessa två begrep har en enorm betydelse i vårt känsloliv.
  Lär dig att leva här och nu och uppskatta allt du är och har samt har potentiell att bli. Om något oönskat skulle mot förmodan hända i framtiden får du hantera det då och endast då. Det som du har på gång just nu i livet måste du försöka lära dig att hantera en sak i taget. En dag i taget. Allt blir lättare så. Tiden skapar, förändrar, lindrar och omvandlar allt, utom Gud.

  Det glädjer mig att du ber efter råd. Detta innebär att du tror på att livet kan vara mer än vad det har varit. Detta är det första steget mot ett nytt liv. Viljan att förändras och en uppriktig tro att det är möjligt. Våra tankar skapar vår värld.
  Starta med att börja älska dig själv på riktigt och tycka att du är värd mycket. För det är du.
  Släpp det förflutna. Det är död och vi inget kan göra åt det. Nuet däremot står i våra händer. Vi har makt över det. Låt oss lära oss att fokusera på det. Släpp det förflutna och försök förlåta både dig själv för vad som varit och även alla människor som må ha sårat dig på olika sätt. Förlåtelsen gynnar alltid först den som förlåter.
  Tänk på vad som potentiellt fortfarande kan hända i ditt liv om du styr livet i rätt riktning. Du har en enorm makt och kan se till att det blir så.
  Jobba med dig själv. Älska dig själv för den unika och oersättliga varelsen du är. Du är och har alltid varit älskad av Gud och Han vill att du lär dig också att älska dig själv. Hur kan vi på riktigt älska ändra människor utan att först älska oss själva. Jesus var rätt tydlig i sitt budskap. ”Älska din näste som dig själv”.

  Efter den mörkaste natten kommer solen alltid upp.

  Allt gott <3

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.