Hem > Forum > Depression > Alkohol.

Alkohol.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  Jag föll ihop en dag vid fotändan av sängen och klarade inte av att få iväg barnen till dagis. Det var hösten 2015. Sen dess har så jävla mycket hänt. Skilsmässa från barnens pappa. Förhållande med vad som visade sig vara en psykopat. Överdriven frihetskänsla vilket resulterade i att jag knullade med vem än som så hyfsad ut. Kunde även ta ett eller tre glas vin när jag kände för det utan att bli dömd och nedvärderad.
  Tinder såklart. Träffade där en fantastisk man, verkligen… men jag var för styrd av psykopaten och ”lärt” mig att meddelanden ska svaras på inom en viss tid.
  Slutade ju såklart i ett hejdå… så har det varit hit och dit sen dess förutom förhållandet jag hade med en man jag träffade i somras. Jag tog det lugnt och försiktigt och det var han som sa ”jag älskar dig” först. Allt var så jäkla bra tills han ringde på dörren strax efter nyår och lämnade tillbaka nyckeln.
  Efter det kan jag ärligt säga att jag känner mig så sjukt värdelös, mer än jag gjort innan genom åren och min enda tröst har varit vinet. Det är det enda som får mig att finna lugn. Jag har bara gått upp mer och mer och mer i vikt sen jag tog mig ifrån förhållandet med psykopaten men jag har bara förstört mer och mer för mig själv. Snart orkar jag inte må såhär längre… värdelös och ful.

  Jag vill först säga att jag beklagar hur du har det och hur du haft det❣️

  Jag har druckit varje dag senaste månaderna, för att få någon slags lugn och substans i tillvaron. Så du är inte ensam. Det är ju sjukt att man ska behöva dricka för att samhället ser ut som det gör och ingen hjälp finns att få! Har fått mycket skit av myndigheter förr om åren för att jag druckit och använt droger, och jag har insett och lärt mig att inte ta åt mig längre. Har slutat söka hjälp för missbruk för man får ändå ingen. Ingen behandling för de psykiska problem som är anledningen till att man missbrukar heller! Nä, men då ska ingen kritisera en heller!

  Det är inte mitt fel och inte ditt fel heller ❣️ Folk får tjattra hur mycket de vill om ”ursäkter” och ”förnekelse”! Jag förnekar inte att jag har problem, jag vet att det inte är bra att dricka varje dag men jag har insikt i VARFÖR jag dricker! Jag har varit ganska ensam och isolerad senaste tiden, så ingen har heller kunnat säga nåt. Och skulle nån säga nåt så skulle jag inte ens ta åt mig! Ingen har med det att göra!  De flesta av mina vänner har samma problem, och jag har avpolleterat alla som inte själva dricker och som kritiserat och klagat, eftersom allt de åstadkom var att jag mådde sämre.

  Du är INTE värdelös och ful!! Det är ditt dåliga samvete som säger att du är det bara! Jag dömer inte dig, och jag hoppas att ingen annan gör det heller!

  Har du testat att bli medlem på Alkoholhjälpen på nätet? Jag har själv inte så jättebra erfarenhet av den, det var mycket klappande på bröstet där, skryt om hur länge man varit nykter, och total oförståelse för varför jag inte kunde sluta. Men det kanske är en väg för dig däremot, prata med andra och få stöd?

  Avatar

  Det låter som att du varit med om många bakslag och svåra omständigheter under flera år tillbaka. Inte konstigt att du mår jättedåligt nu tillslut och därför tar till alkohol för att dämpa de värsta topparna.

  Ditt värde sitter inte i hur de här männen betett sig mot dig. Även fast jag förstår att det är exakt så det känns. Psykopaten var ju en psykopat och tryckte säkert på de värsta punkterna hos dig. Har varit med om liknande och höll ärligt talat på att ducka under av det. Det var brutalt. Nästa kille du träffade kan ju haft massor av grejer i sitt eget bagage eller känsloliv som gjorde att han inte tyckte ni var kompatibla. Det är så lätt att man tar på sig skulden för när andra väljer att göra slut och så missar man att se den andras tillkortakommanden, kanske var heller inte den helt perfekt för en själv?

  Du är inte ful och du är inte värdelös. Förmodligen är du en ovanligt fin person. Det är väl det psykopater just brukar fastna för?

  Jag hoppas du mår bättre snart! <3

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.