Hem > Forum > Depression > 3e gången gillt, jag behöver nog hjälp..

3e gången gillt, jag behöver nog hjälp..

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Avatar

  3e gången på några år nu som jag ”trillar” ner i ett hål som känns så himla djupt.. brukar försöka andas några dagar så jag kommer igenom det värsta, och sen kör jag på som vanligt igen, topptempo, så slipper jag känna efter. Den här gången känns det dock inte så.. jag behöver nog reda ut det här, jag orkar inte hoppa mellan toppen och botten längre 😣 Hela livet har jag hittat saker att skylla på varför jag har mått dåligt i perioder.. kanske har man gjort slut med någon, kanske pms, kanske för mkt på jobbet, för lite på jobbet, för mkt hemma osv osv osv.. tänker mer nu att det kanske är mitt mående som har påverkat många av dom sakerna så att det har blivit som det har blivit. Försöker skriva upp alla bekymmer jag kommer på nu när jag är nere, för sen när jag är på topp igen så är det som att jag glömmer och inte tycker att det är så farligt ändå, då tycker jag mer att jag ska sluta tycka synd om mig själv och att det inte är så konstigt om man är deppig ibland.. Men hur gör man ens när man söker hjälp kring sånt här? Måste man gå genom hälsocentralen?

  Avatar

  Du är inte ensam att trilla ner i djupt hål, jag gör det från och till i många år faktiskt. Jag har försökt reda ut det men känns inte som man kan det  fast jag har varit i kontakt med psykolog och vård.

  Man stöter jämt på saker som man funderar efter åt. Minsta motgång så tar man det så himla hårt, Om du ska prova hjälp så är det psykolog

  Avatar

  Det låter som en stor insikt du fått i det här. Visst är det så att man kan ta reda på bakomliggande orsaker till ens mående. Det kan vara jordens resa. En resa i det inre. Tycker jag nog varje människa borde unna sig. Känns som om det för majoriteten brukar handla om trauma och anknytning? Kanske speciellt trauman som ”styr” en i vuxen ålder?

  Det du beskriver om att inte känna efter så mycket och sedan vara högpresterande eller gå ner i ett hål är ganska likt hur jag också ”funkar”. Det är ganska mycket (en underdrift) gasen i botten och så poff ett stup, typ. Sedan upp igen och såhär håller det på. Genom terapi har jag förstått att jag är otroligt styrd av tidigare trauman i mitt liv och hur det triggar mig att ofta bete mig såhär.

  Man kan gå privat om man vill slippa vårdcentraler och liknande. Det är ganska lätt att få tillgång till dem. Brukar bara krävas att man skickar ett mail och beskriver vad man behöver hjälp med. Sedan får man komma dit på ett första samtal för att se om man klickar, och om den har något att erbjuda som passar ens behov.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.