Hem > Forum > Corona > Räknar ner dagarna till friheten

Räknar ner dagarna till friheten

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4
 • En fågel har viskat i mitt öra att vaccinet kanske kan skjutas in i armen någon gång i april. Har börjat visualisera att gå in i en liten lokalbutik i de mysiga små kvarten här där jag bor. Smyga runt som en spinnande katt precis som i ett avsnitt ur en mysig adventskalender. Ljuset, leenden på gatan, hoppet som spridit sig bland folket – är vi lite mer fria nu? Att återigen få dela på nuet och tillvaron tillsammans. Det är vår. Fågelkvitter. Ljusare och ljusare dagar. Grönare träd och växter. Undrar vad jag ska ha på mig när jag släpps ut? Kan jag ta en kaffe i solen med min absolut bästa kompis som alltid är på bra humör? Kan man få köpa sig en kanelbulle och färskpressad apelsinjuice? Är jag fri på riktigt eller är det en dröm? Kommer havet att glimra där jag vilar min blick? Kan jag ha mina nätta vårskor – så som jag brukar? Är allt som förr eller är jag lyckligare än någonsin? Vem är den första människan jag avslappnat pratar med?

  Kan knappt vänta längre!

  Underbar text

  Tack för ditt delande

  Trådstartaren

  Azure Nihyvu <3

  Jag längtar också till att återgå till ”det normala” men jag undrar vad villkoren blir egentligen. I öst har vi tre mutationer och trots att ett vaccin är det snabbaste framsteget vi kommit med kommer folk fortsätta dö av coronavirus i flera år framöver. Jag tror inte framtiden kommer kunna se ut som den gjort men jag hoppas den kommer kunna vara mer hållbar.

  Trådstartaren

  Ja, det är kanske viktigare än någonsin nu att vi får ner smittspridningen så inte fler mutationer skapas. Sedan att man av solidariska skäl kan tänka sig ta vaccinet när det erbjuds. Det är ju sätt för att snabba på processen att återgå till det normala igen. Vi behöver hjälpas åt. Vi vill väl komma ur det här?

  Kanske vaccinpass blir ett vilkor? Fast väl varit ett himla liv om det? Förstår inte riktigt motståndet till det än så länge. Sedan ”booster”/påfyllnader framöver. Säkert distansering. Rusta upp samhället för en liknande situation? Vet inte. Jobba hemifrån efter detta  trodde några forskare inte på. Tack och lov känner jag.

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
4

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.