Hem > Forum > Corona > Rädsla för vaccin

Rädsla för vaccin

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14
 • Avatar

  Jag ska ta andra dosen imorgon och jag har aldrig tidigare träffat någon med en så extrem nålrädsla som mig.

  Inget konstigt med det, det GÖR ONT att få en ven sönderstucken! Även om alla påstår att det inte gör ont… de bara intalar sig det, för “det är bara barn som får vara spruträdda och tycka att det gör ont”! Det säger väl sig självt att det är smärtsamt att få en ven punkterad!  Jag brukar vara ärlig när jag är och tar blodprov och tala om att jag tycker det gör för jävla ont!  Tips: är du rökare så försök låta bli att röka 2 timmar innan, det gör mycket ondare om man nyss har rökt! Försök ha tid på dig på vägen dit och slappna av, spänner man sig, är stressad, har hög puls etc så gör det ondare.

  Avatar

  Det kommer gå bra <3 Finns också personal i närheten som är jättevana och pedagogiska när de möter spruträdda personer. Säg till dem att du tycker det är extremt otäckt. Vet inte om det hjälper men jag klarade det utmärkt och har tidigare varit spruträdd. Slappnade av i armen, blundade och tänkte att jag låg på en vit sandstrand och hörde havets vågor. Det går s-å fort och så är det klart. Stor kram!

  Sticket går över. eventuellt skadliga biverkningar består…..

  Om det är såna biverkningar som består

  Avatar

  Hur har det gått för dig, Indigo Fekiby? <3

  Avatar

  Hej jag vet inte om Jah ska ta detta vaccin har haft tid 3 ggr och avbokat sista sek för jag var rädd .. inte så rädd för sticket men rädd för vad som KAN hände om man har detta vi alla är olika och registration är olika .vill ändå ta men ändå inte ! Tänk så det händer nått om 3-4 år för man tatt detta vaccin konsekvenser? Jag kan va väldigt nojjig för detta men känner att jag måste vet inte vad jag ska göra alla prata om att ta men vet vi ens vad detta INNEHÅLLER? eller ta vi det bara för att alla andra ta det och de inte hänt de nått ?  Vad ska jag göra nån som känner igen sej?

  Avatar

  Ja gud ja, studier har minst sagt genomförts. Det är också hur många miljoner människor som helst världen över som tagit vaccinet. Läkare säger ju också att det kan vara farligare att inte ta vaccinet. Det där långtidscovid t ex skulle inte jag vilja ha. Eller tappat luktsinne. Jag ser framemot den tredje dosen!

  Avatar

  Ok tack men hur länge har dessa studier pågått ens ?? För vaccination inte så jätte länge hux flux har vi ett vaccin ? Man vill ju inte spruta in i sin kropp vad som helst riktigt vaccin tar ju år att få fram..

  Det låter för mig som att du är ute efter en säkerhet som inte existerar. Sen undrar jag vad du menar med “riktigt” vaccin? Andra vaccin kanske tagit längre tid men då får man väga in hur mycket resurser som satsats, tycker jag. Samt att processer för att utveckla vaccin utvecklas, jämför man idag med när det/de första vaccinen utvecklades finns skillnad.

  Avatar

  Ja exakt, instämmer med föregående talare. Ny teknik, och tydligen är ju den tekniken så pass bra att man börjat hitta lösningar på att bota vissa cancerformer så det är ett gigantiskt genombrott som jag förstår det. Vill också nämna att det absolut är upp till var och en att välja själva om man tar vaccinet eller inte. Själv litar jag mer på forskare än vad jag litar på ett nytt virus. Huu.

  Jag är med rädd för alla biverkningar. Blodproppar, hjärtproblem mm. Jag har tagit första dosen och jag har haft ett ständigt ångestpåslag sedan dess med ca 2-3 dödsångestatacker om dagen. Pulsen går inte ner, blir moment 22 bara. Hjärtat slår ju snabbare av ångesten och att det slår snabbare ger mig mer ångest. Vaknar till och med på nätterna av hjärtklappning som bryter ut i en attack. Alltså det är inte värdigt att behöva leva så med ständiga ångestattacker. Jag tycker man ska försöka att ta vaccinet, men lider man av panikångest och hälsoångest så kanske man ska se till att ha ordentligt stöd och kanske lugnande ett tag. Jag tog droger i min ungdom, dokumenterat ren I 15 år men milda Benzo skriver man inte ut. Så då får man lida och kroppen får tåla stresspåslag på stresspåslag tills den inte gör det längre. Det var många många år sedan jag kände att livet inte var värt att leva men nu är jag där igen, att ha denna höga ångest med regelbundna attacker är inget liv.

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 15 totalt)
14

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.