Hem > Forum > Corona > Livrädd att dö av corona

Livrädd att dö av corona

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8
 • Hej.

  Skulle behöva stöd o hjälp att komma ur min sjuka rädsla för att stryka med i denna pandemi, är 39 år gammal, inga underliggande sjukdomar och är långt ifrån någon riskgrupp. Men, är ändå livrädd att bli smittad, tänk om man har den oturen att bli riktigt sjuk, och tillomed kanske dö, risken är ytterst liten, jag vet, men hjärnan släpper inte den lilla risken som finns så psyket tar stryk och jag är orolig hela tiden, någon som känner eller varit i samma sits som kommit ur detta eller på nåt sätt kan tipsa om hur jag ska bryta mig ur detta?

  Tacksam för all input jag kan få

  Hej!

  Hur har det gått för dig? Har du kunnat hantera rädslan?

  Införskaffa munskydd. Tvätta händerna, träffa INTE människor mer än absolut nödvändigt. Köp helst en riktig andningsmask, så har du gjort mer än de flesta och minskat din risk att bli sjuk väsentligt.  Allt talar för att Sveriges myndigheter hanterar denna pandemi otroligt slapphänt, forskare är eniga om att munskydd och avstånd är väldigt viktigt. Håll dig borta från människor så långt det är möjligt.

  Hej! Jag har varit där och kommit loss från det sättet att tänka. Berättar gärna om det kan hjälpa dig.

  Hej!

  Jag är också rädd för att bli smittad av coronaviruset.
  Att bli riktigt sjuk och att få problem med andningen är det jag är mest rädd för.
  Just att dö i det läget är jag inte rädd för.

  En annan sak jag är väldigt rädd för är coronatest i halsen vilket jag absolut inte kan klara.
  Jag har emetofobi och jag klarar inte ens att genomföra en enkel halsundersökning när dom sätter den där pinnen långt in och trycker ner tungan för att kunna se om det är inflammerat. Jag får jättestark ångest och panik direkt.

  TS, använder du munskydd när du går utanför hemmet?

  Jag är precis lika rädd. Har varit rädd I över 1 år nu. Dessutom pressen på mig att finnas och hjälpa anhörigs som MÅSTE ha min hjälp.

  Hoppas man kommer i mål, vill säga orkar mentalt tills man fått vaccin. Bitvis tror jjag nte det.

  Så sjukt less på att vara rädd hela tiden. Att hela tiden analysera och fundera på hur man ska agera i olika situationer . Har ett visst ansvar för andra när man inte kan ta hand om sig själv knappt.

  Skönt att man inre är ensam om sin rädsla.

  Döden är läskig och nu blev den påtaglig för dig. Tror det är för du ska börja. ♥️

  Hej, jag förstår din rädsla, det är många som tror att coronaviruset är så mycket farligare än det är, mycket är för medias påtryckning, men detta gäller nästan enbart de i riskgrupp, för de flesta normalt friska personer så är det som en påtaglig influensa( har själv haft covid så jag vet hur det känns, inget jag sitter och pratar i nattmössan om) så oroa dig inte för det, du kommer med stor sannolikhet inte bli sjukare än en vanlig influensa☺️❤️

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
8

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.