Hem > Forum > Corona > Hopplöshet, kommer ingen vart, tror inte på något.

Hopplöshet, kommer ingen vart, tror inte på något.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
  • Jahopp, det är bara samma sak om och om igen. Jag pallar inte med att välja spår i livet och bestämma hur jag vill göra med mig själv. Om människor vill tycka att jag är feg så får dom gärna göra det. Men jag vet iallafall varför jag blivit som jag blivit och varför saker blivit som dom blivit. I hundra år så har jag haft den enorma suktan att vara delaktig med allt, att vilja vara allt och aldrig känt mig riktigt nöjd. Men mest av allt så har jag alltid anpassat mig till andra, undvikit konflikter och gärna undvikit problem. Nu är jag på en plats i livet där jag bara ser rädsla och negativitet, eller så kommer det som en följd av att jag gör något val och att något blir jobbigt. Jag tror inte på något särskilt, min identitet är bara flyktig och skiftande, jag vet inte vad jag ska göra för att få ordning på mig själv.

    Jobbigt. Kan känna igen mig själv till viss del i det du skriver. Har det med just corona att göra, att du känner såhär med rädsla och negativitet, eller är det mer allmänt?

    Trådstartaren

    Jag har varit arbetslös länge nu vilket har påverkat men det är snarare mer allmänt. I allt för många år har jag gömt mig bakom dator och tv-spel och låtsats som att problem inte existerar, att inre konflikter inte finns och att beslut inte måste tas. Jag har betett mig på ett visst sätt som gjort att nu när jag inte har något att gömma mig bakom så skriker min identitetskänsla på mig och jag känner mig sliten åt olika håll på samma gång. Jag vet inte vad jag ska släppa taget om och vad jag ska anpassa mig till och jag är alldeles för rädd för att våga göra val som jag måste följa igenom. Jag är rädd för livet och att ansvara för mig själv och ta konsekvenserna för mina beslut. Allra mest rädd är jag för vad som händer om jag faktiskt tar mina egna beslut och slutar anpassa mig till andra. Finns förmodligen flera år av ångest över att ha omgivit mig själv med fel människor som aldrig känts rätt från första början i såna fall. Men ärligt talat så vet jag inte. Jag vet inte vad jag vill eller hur jag ska göra eller om det ens existerar ett korrekt beslut.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.