Hem > Forum > Corona > Corona har gjort mitt liv bättre men de ger mig sådan enorm skuld

Corona har gjort mitt liv bättre men de ger mig sådan enorm skuld

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Hej!

  Jag har asperger och tycker illa om att lämna huset vilken nu är helt ok för jag är i riskgruppen pga massa sjukdomar vilket nu är ok men när jag mådde usel och ville stanna hemma innan pandemin så var jag en tråkig vän.

  När jag går ut så håller dom flesta avstånd och ingen rör mig nu (vilket jag har väldigt svårt för pga en gympa lärare som var en pedofil).

  Jag har gått ner i vikt vilket beror på att jag har ätit bättre och fått rätt medicin.

  Men jag känner sådan enorm skuld för att detta liv där man inte behöver vara så social passar mig väldigt bra.

  Jag vågar inte säga till mina vänner att jag njuter av min ensamhet. Hur kan jag må bra när så många lider? Jag känner mig som en vidrig person.

  Hej,

  Jag tycker du har all rätt att gå emot strömmen och få ge ditt perspektiv på hur man också kan känna. Tänker att vi människor är så olika och har unika behov. Det behövs att vi vågar utmana normerna och idealen om att t ex ”älska” att umgås. Det är ju också så många som är introverter som heller inte alls vill ha umgänge. Det känns som om vi lever i en tid där det förespråkas umgänge. Du är viktig och ditt perspektiv är viktigt är det jag försöker säga. Hoppas dina kompisar lyssnar uppmärksammat och respekterar dina behov i detta <3

  Hejar på dig!

  Avatar

  Tycker du om att läsa? Läs Martin Bubers bok skuld och skuldkänsla. Filosofi och teorier om hur en person ska förhålla sig till sig själv. Håller med Red Simyna – hoppas dina kompisar uppmärksammar din situation och att du inte grubblar för mycket.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.