Hem > Forum > Ångest > Varför reagerar jag såhär?

Varför reagerar jag såhär?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3
 • Avatar

  Jag har ett problem som jag funderat över. Och undrar om någon känner samma eller vet varför det blir så här?

  Jag har jättesvårt för när människor nära mig förändras i sin ”sinnesstämning”. Om någon tex blir full, överdrivet uppåt, arg eller liknande blir jag jättestressad känner obehag och får hög ångest.

  Avatar

  Kan det vara det oförutsägbara som väcker just olustkänslorna hos dig? En form av kontrollförlust att känna av att någon förändring sker men inte veta vad det kan landa i eller ge för konsekvenser? Tryggare är det då med personer som har samma sinnesstämning hela tiden för då vet man att inget otäckt är på gång? <3

  Lite som eld, eller vissa som är rädda för ormar, råttor, man vet inte var man har dem.

  Avatar
  Trådstartaren

  Ja! Du har helt rätt, det är just det oförutsägbara som skapar min ångest. Men också känslan av ovisshet kring vart folks beteenden ska leda. Även att jag liksom vill att de ska vara ”närvarande” och trygga hela tiden. Men det är ju tyvärr orimligt att ha den typen av förväntningar hela tiden, men likväl ger det mig ångest.

  Avatar

  Intressant det om att önska andra vara kontinuerligt trygga. Kom att tänka på att reglera sina känslor. När man märker att en person har svårigheter där, eller vid intag av alkohol, kan det hos mig också direkt skapa känslor av ångest. Skrev ju i andra tråden om min lärare som vibrerade i känslor. Kanske det just nyckfulla i att varken den eller man själv verkar riktigt ha kontroll eller makt över situationen, är det obehagliga. Umgås man, eller träffar på någon som är full, är det lite samma dilemma: Vem är det egentligen som ska ta ansvar i den här situationen? Är det man själv eller är motparten förmögen till det? Där tänker jag att det också kan mynna ut i ångest, att inte veta.

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
3

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.