Hem > Forum > Ångest > Vaknar med ångest och hjärtklappning

Vaknar med ångest och hjärtklappning

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5
 • Är det någon annan som gör det? Vaknar inte med det varje dag, men det är extremt obehagligt. Har rätt ofta hjärtklappning, förstår det som att det är vanligt när man har mycket ångest och är stressad. Men det gör också att jag misstänker att jag har hjärtproblem och det har nästan blivit som någon OCD att jag måste testa pulsen varje kvart. Sover dåligt emellanåt, extremt lättväckt(vaknar av att sambon smyger i hallen tex), min ”reptilhjärna” reagerar på saker som brev från tandläkaren långt innan jag emotionellt reagerar på det. Har haft ångestsyndrom innan när jag var i 20-årsåldern, är 32 idag och varit hyfsat mentalt stabil men sen kom Covid och allt förändrades. Var inne på akuten 4 dagar efter min andra dos med vaccin då jag hade hjärtklappning som kom från ingenstans och de hittade något konstigt på EKG, blev inlagd på akuten men efter diskussion med expert i Stockholm så var det inget som var allvarligt. Men efter det har jag mått så in i hel*etes dåligt och är konstant i tankarna att något är fel, inte bara ångesten. Skitjobbigt att leva i bubblan av att man mår dåligt psykiskt men att något ”säkerligen” är fel kroppsligt också.

  Är det någon som känner igen sig? 🙁

   

  Absolut! Har likadant. Mitt verkar bero på höga sköldskörtelvärden. Men känner mig också osäker kring detta och kan bli väldigt otrygg när man vaknar upp på det sättet. Kolla dina sköldskörtelvärden kanske? Isf sätter man in betablockerare bland annat.

  Trådstartaren

  Absolut! Har likadant. Mitt verkar bero på höga sköldskörtelvärden. Men känner mig också osäker kring detta och kan bli väldigt otrygg när man vaknar upp på det sättet. Kolla dina sköldskörtelvärden kanske? Isf sätter man in betablockerare bland annat.

  Jag tror inte det är sköldkörteln, men kanske. Skulle behöva kolla en massa saker egentligen via vården. Jag har väldigt låg puls när jag är lugn och i viloläge, men har funderat på betablockerare även om det inte är sköldkörteln. Finns det några negativa effekter med betablockerare?

  Det finns det säkert.. 😛

  Ja känner igen mig i morgonångest och ständig vaksamhet över diverse symtom. Det är stundtals helt dränerande och upptar mycket tid. Just nu går jag en kbtbehandling  som mycket går ut på att identifiera sina symtombeteenden (det man gör typ kollar pulsen, vila, söka info på internet osv) och sen försöker minska på den typen av beteende. Handlar även om att exponera sig för sådant man upplever som svårt och ångestframkallande. Jag är precis i början av behandlingen så kan inte riktigt säga hur bra den är men tycker jag börjat tänka lite annorlunda kring mina symtom. Dels hur farliga de faktiskt är (eller inte är), vad det värsta som kan hända är osv. Mår lite bättre faktiskt. Kanske skulle något liknande kunna hjälpa dig? Ville dela en av många vägar att gå, med dig. Fick det via vårdcentralen kan tilläggas.

  Trådstartaren

  Ja känner igen mig i morgonångest och ständig vaksamhet över diverse symtom. Det är stundtals helt dränerande och upptar mycket tid. Just nu går jag en kbtbehandling som mycket går ut på att identifiera sina symtombeteenden (det man gör typ kollar pulsen, vila, söka info på internet osv) och sen försöker minska på den typen av beteende. Handlar även om att exponera sig för sådant man upplever som svårt och ångestframkallande. Jag är precis i början av behandlingen så kan inte riktigt säga hur bra den är men tycker jag börjat tänka lite annorlunda kring mina symtom. Dels hur farliga de faktiskt är (eller inte är), vad det värsta som kan hända är osv. Mår lite bättre faktiskt. Kanske skulle något liknande kunna hjälpa dig? Ville dela en av många vägar att gå, med dig. Fick det via vårdcentralen kan tilläggas.

  Så bra att du fått KBT! Jag har fått det tidigare och det var verkligen så bra! Men det var 10 år sedan och tog 11 månader innan jag fick psykologhjälp. Vill inte ens tänka på hur lång tid det tar att få det idag i kommunen jag bor i. VC ringde mig igår morse men då jobbade jag nattskift och tryckte bort samtalet av ren impuls. Hört av mig till dom igen nu på morgonen men vet inte när de hör av sig igen. Jag hade social fobi och agorafobi tidigare när jag var 18-19 och det var en riktigt jobbig tid för mig, men det var då jag lärde mig att utsätta mig för det jobbiga. Men just nu är det verkligen så svårt när man inte har en uns av hjälpmedel som lugnande, betablockerare eller något som hjälper mig att sova ordentligt. Hoppas vården kan bistå med det till att börja med.

   

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
5

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.