Hem > Forum > Ångest > vad ska jag göra? Blir det bättre?

vad ska jag göra? Blir det bättre?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
 • Jag har kännt mig under dom senaste 5 månaderna extremt nere. Jag kan få utbrott och börja storgråta för ingenting, tex när brandlarmet gick fick jag panik och började storgråta och kunde inte sluta. Jag känner sån extrem ångest över att gå till jobbet och att åka hem till min egna lägenhet.känner mig inte som mig själv, känns som att det är min kropp som gör saker men jag är inte där..minsta lilla hinder som att jag inte va helt säker på vilket kuvert man skulle ha när man skickar ett brev gjorde så att jag inte gjorde det alls,det känns som en för stor press. Jag vet att jag måste söka hjälp för att så som jag mår ska man inte må, men hur gör man? Hur vågar man ta steget till att söka hjälp? Vart söker man hjälp?

  Känns lite som att jag skulle behöva hjälp för att kunna söka hjälp, försökte berätta för min bästa vän ett flertal gånger men tror inte hon förstår hur dåligt jag mår..vågar inte berätta för mina föräldrar för att jag är rädd att dom ska bli arga på mig för att jag inte klarar av nånting själv. Jag känner att jag inte har någon att vända mig till och jag vet faktiskt inte vad jag ska göra. Hur gör man? Vad ska jag göra? Blir det bättre nån gång?

  Hej, modigt av dig att våga skriva här!

  Om du känner behov av hjälp tycker jag verkligen du ska söka det, för det finns alltid hjälp att få! Man ska aldrig vara rädd för att söka hjälp, för var man än vänder sig så har de tystnadsplikt, vilket innebär att allt som sägs stannar och sprids inte vidare på något sätt. Deras syfte är att hjälpa dig och få dig att må bra. Och något som är väldigt viktigt att komma ihåg är att man aldrig är ensam med något, det finns fler som känner som du, och det finns fler som söker hjälp för det, så man ska aldrig skämmas över hur man mår, eller skämmas för att söka hjälp om man gör det.

  Hjälp kan du söka på många olika sätt: går du i skolan kan du kontakta elevhälsan/studenthälsan, så löser de det, och du kan då få prata med en kurator eller få en tid bokad någon annanstans, som på Bup till exempel. Du kan även gå till ungdomsmottagningen eller vårdcentralen.

  Sen finns även olika stödsidor på nätet som är väldigt bra! Utöver MiND finns även BRIS, där man kan chatta anonymt med en kurator, skriva i forum, men även ringa och prata med en kurator gratis. Jourhavande kompis och jourhavande präst är sidor man kan chatta anonymt på. Och hjälplinjen, dit man kan ringa gratis vid behov av psykologiskt stöd.

  Tycker du kan börja med att vända dig till någon stödsida, där möjlighet till att prata/skriva med en kurator finns. Skulle du behöva ytterligare stöd så kan du boka en tid på ungdomsmottagningen, vårdcentralen eller besöka elevhälsan/studenthälsan så löser de det åt dig!

  Lycka till, hoppas det blir bättre snart och att mitt svar hjälpte något!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.