Hem > Forum > Ångest > Utmattning??!

Utmattning??!

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10
 • Hej. Jag har precis tagit examen, studerat till sjuksköterska. Haft ett väldigt tufft sista år på skolan. Sen semester i en månad för att sedan slängas in i ny arbetsroll och uppgifter. Jobbet i sig stressar mig inte men allt nytt och allt ansvar har gett mig extremt mkt hjärtklappningar och overklighetskänslor. Som om det är påväg att bli en panikångest attack (haft en sådan under min utbildning), men jag har kunnat avvärja det. Inga direkta sömnproblem men är extremt trött, sover lagom men känner mig aldrig utvilad.

  Har även en son på 2 år, så återhämtning och vila blir svårt emellanåt.

  Någon som känner liknande? Hur har ni kommit ur denna känsla? Är det utmattningssyndrom?

  Att jobba som nyexad syrra är tuff i dagens vård. Har själv varit där 😉

  Rekommenderar att du börjar med att söka till din vc innan det blir för jobbigt för dig!

  Ta hand om dig och berätta gärna hur det går för dig.

  Kram ❤️

  Trådstartaren

  Att jobba som nyexad syrra är tuff i dagens vård. Har själv varit där 😉 Rekommenderar att du börjar med att söka till din vc innan det blir för jobbigt för dig! Ta hand om dig och berätta gärna hur det går för dig. Kram ❤️

   

  hej! Tack för svar. Skönt att man inte är ensam. Men man ska ju inte behöva bli utmattad. Hört att många blir sjukskrivna t.o.m efter examen.

  Ska till VC på onsdag. Jag hoppas det inte är så allvarligt. Men könner mig trött redan efter lunch fast jag knappt gjort nåt. Varit ledig 5 dagar från jobbet nu.

  Vill verkligen inte bli sjukskriven. Inte gått klart min inskolning ens 😞

  Ta det lugnt bara! Jag lovar dig att alla är helt slut den första tiden. Det är en sak att läsa om det och vara på praktik men när man står där och ska ta egna beslut om vad som ska göras och alla ”tänk om” tankarna kommer så är det tröttande för vem som helst. Lägger man då (panik)ångest på det hela så är det inte konstigt att du blir trött 🙂

  Har du en bra avdelningschef eller sektionsledare eller mentor som du känner att du kan prata med så rekommenderar jag att du gör det. Det är ont om ssk och de vill säkert göra det så bra som möjligt så de kan behålla dig under en längre tid 😉

  Jättebra att du går till vc och pratar med en läkare, håll bara inte tillbaka något. Beskriv allt så kommer det säkert gå bra.

  Berätta gärna hur det går för dig.

  Av ren nyfikenhet….vad är det för typ av avdelning?

  Kämpa på!

  Kram ❤️

   

  Trådstartaren

  Hej. Tack igen.

  Det är en akutmottagning. Så det är en stressig miljö men det har jag jobbat med innan. Så det är inget nytt. Bara yrkestiteln är ny. Alltid trivts bra i den typen av miljö och stress har inte påverkat mig förut.

  Klart man ska känna att det är tufft i början . Men på denna nivå?

  Ska berätta allt för läkaren på onsdag. Sen ska jag prata med min chef.

  Kram 💜

   

  Hej. Tack igen. Det är en akutmottagning. Så det är en stressig miljö men det har jag jobbat med innan. Så det är inget nytt. Bara yrkestiteln är ny. Alltid trivts bra i den typen av miljö och stress har inte påverkat mig förut. Klart man ska känna att det är tufft i början . Men på denna nivå? Ska berätta allt för läkaren på onsdag. Sen ska jag prata med min chef. Kram 💜

  Det är på så sätt gott att du har jobbat med det innan för annars hade nog chocken gjort det ännu värre. Pressen man har som ssk idag är tuffare än många tror. Att ta steget från usk till ssk även på samma avdelning är jättestort. Gjorde min första sommar på en KAVA avdelning, som jag hade jobbat som Tim Vik på innan i ca 2 år som uska. Inlärningskurvan va otrolig och efter två veckor intro så skulle man stå på egna ben utan mycket stöd från någon … *suck*

  Kan säga att man lärde sig mycket om sig själv den sommaren 😉

  Det låter som du har en bra plan! Kör vidare med den.

  Ha det gott så länge

  Kram ❤️

  Trådstartaren

  Det är på så sätt gott att du har jobbat med det innan för annars hade nog chocken gjort det ännu värre. Pressen man har som ssk idag är tuffare än många tror. Att ta steget från usk till ssk även på samma avdelning är jättestort. Gjorde min första sommar på en KAVA avdelning, som jag hade jobbat som Tim Vik på innan i ca 2 år som uska. Inlärningskurvan va otrolig och efter två veckor intro så skulle man stå på egna ben utan mycket stöd från någon … *suck* Kan säga att man lärde sig mycket om sig själv den sommaren 😉 Det låter som du har en bra plan! Kör vidare med den. Ha det gott så länge Kram ❤️

   

  tack! ❤️❤️ Kan skriva mer efter VC besöket.

  Nu ska jag ta mig igenom en natt med hjärtklappningar. 😞😔

  Gör gärna det, kan va kul att höra vad de sa.

  Har du provat att ”andas i fyrkant”

  Kram ❤️

  Trådstartaren

  Gör gärna det, kan va kul att höra vad de sa. Har du provat att ”andas i fyrkant” Kram ❤️

   

  ja, prövade det när jag fick min första panikångest attack för 1.5 år sedan. Hjälper ibland. 🙂

  Trådstartaren

  Gör gärna det, kan va kul att höra vad de sa. Har du provat att ”andas i fyrkant” Kram ❤️

  Hej! va där idag. På VC. känns något lugnare. Efter det så berättade jag på jobbet för min chef och vi kom överens om att jag ska sluta med treskift och bara jobba dag. Plus vara hemma 2 veckor from idag.. (läkaren som sjukskrev) hoppas det räcker.

  Har ju troligtsvis en sinuit som ej gått över, som läkaren ville fortsätta att utreda. har huvudvärk från h-tet… idag kunde jag knappt vistas i dagsljus . Varit konstant täppt i flera veckor. Glömt att skriva det.

  Kan det vara så att allt jag upplevt inom mig kan bero på sinuiten?

  Hej! va där idag. På VC. känns något lugnare. Efter det så berättade jag på jobbet för min chef och vi kom överens om att jag ska sluta med treskift och bara jobba dag. Plus vara hemma 2 veckor from idag.. (läkaren som sjukskrev) hoppas det räcker. Har ju troligtsvis en sinuit som ej gått över, som läkaren ville fortsätta att utreda. har huvudvärk från h-tet… idag kunde jag knappt vistas i dagsljus . Varit konstant täppt i flera veckor. Glömt att skriva det. Kan det vara så att allt jag upplevt inom mig kan bero på sinuiten?

  Jättebra att du tagit tag i saken! Verkar som du har en bra chef. Att jobba treskift är inte nyttigt för någon och har man tendens till ångest så är det verkligen inte bra. Att bara jobba dag gör också att du kan få chans till en bra nattsömn, vilket är väldigt viktigt.

  Att ha enorm huvudvärk under en längre tid påverkar naturligtvis det psykiska måendet. Det ökar ju även den inre stressen, vilket iofs all smärta gör. (hade neuro borrelios för ett par år sedan och det var slitsamt både fysiskt och psykiskt) Så det har nog varit en stor cocktail av saker som gjort att du har mått dåligt.

  Under dessa två veckorna har du chansen att återhämta dig. Sova ordentligt ägna tid åt dig själv och din son.

  Fortsätt kämpa min vän och berätta gärna hur det går för dig.

  Kram ❤️

Visar 11 inlägg - 1 till 11 (av 11 totalt)
10

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.

Vi har gjort en säkerhetsuppdatering på Mind forum som innebär att logga in-förfarandet har ändrats. Du kommer i samband med att du loggar in få ditt lösenord skickat via e-mail.