Hem > Forum > Ångest > Uppmuntran som dödar

Uppmuntran som dödar

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1
  • Uppmuntran. Denna förfärliga uppmuntran. Ord som bara är för ena parten att avkänna sitt ansvar som medmänniska. ”Oroa dig inte”, ”Allt kommer att bli bra”. När någon säger allt kommer att bli bra tror jag oftast motsatsen. För oftast sägs det när det verkligen inte ser ut att bli något bra, och i brist på sakliga argument då för att förklara hur det kommer gå bra säger man de ofantligt korkade orden ”Det kommer bli bra”. Om någon fryser, hjälp honom att sätta på sig en jacka. Hur lönlöst är det att säga ”Du kommer bli varm…”??? Det är som att folk bara vill leda bort alla problemen så de själva slipper höra de.

    Och det är just det som krävs: att sluta prata så jävla mycket. Lyssna. Lyssna. Lyssna! Allt måste inte vara för dig att tycka en massa. När jag öppnar mig för dig, är det inte i hopp om att hitta en lösning, och tro mig, all min vakna tid går åt till att söka en lösning. Men när jag får ge utryck för hur jag känner, är lyssnarens uppgift att ingenting göra. Att ta kraft för att ingenting göra. Inte fixa eller försäkra. Lyssna. Lyssna. Lyssna. Ord förminskar. Gör känslor sträva och djupt felaktiga. Det blockerar för det faktum att en stor del av livet bara är oförklarligt och genomförjävligt lidande.

    Här dödar jag timmarna, medans timmarna dödar mig. Vet du vad sådana som mig uppnår endast genom att fortsätta existerar. Det är jordens hjältar jag talar om!!!

    Ja, det är väl inte uppmuntran i dess rätta bemärkelse, utan det är väl snarare ett sätt att släta över någons problem? Är det inte lite så man kan föreställa sig att vissa föräldrar också kan bemöta sina barn (i brist på ork och engagemang), att de liksom inte orkar lyssna utan säger bara ”jaja, vi får se”? Att bli hängandes kvar i luften utan argument?

    Tänker alltså att det du beskriver är ett osynliggörande och som du säger – ja faktiskt ett själsligt dödande. Att inte bli lyssnad och hörd på kan verkligen få brutala konsekvenser. Det gör ont i hjärtat att läsa om det här bemötandet som du har fått. Ingen förtjänar att bli nedtystad och ignorerad. Så är det bara.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
1

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.