Hem > Forum > Ångest > Tinnitus i 30 år. Räcker nu.

Tinnitus i 30 år. Räcker nu.

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2
 • Lidit av tinnitus i över 30 år. Detta hemska oljud kunde härdas ut genom träning på elitnivå. Men tillhöra eliten är inget man är för all evighet. Jag började  medicinera med alkohol. Hela vägen in på ett behandlingshem, via kriminalvården. Så det är ganska uppenbart att denna medicinering inte längre fungerar. Eller någonsin har fungerat. Ljudet i huvudet försvinner några timmar. Ibland behövs bara några timmars paus. Min tinnitus är så jävlig att den väcker mig om nätterna. Sömnmedicin får jag inte på grund av mitt tidigare alkoholmissbruk. Ej heller annan ångestlindring. Är så trött på den antidepressiva skit jag hela tiden rekommenderas att ta. Den fungerar inte!

  För cirka 10 år sen fick jag hjälp av sjukhuset med bla KBT behandling, audionom, psykologer och annan ”hörselkompentent personal”. Men idag när jag söker för att mitt oljud blivit ännu värre blir det ett blankt Nej. ”- Våra rutiner är ändrade. Vi tar nu förtiden endast emot personer med hörselnedsättning.”

  Kortfattat: Här står jag visserligen utan den hörselnedsättning man kräver men känner mig också helt jävla maktlös tillika hjälplös placerad precis mitt mellan vårdcentralen och sjukhuset ute i ingenstans och den enda självhjälp jag känner till är den som förstör mig.

   

  Sömnen är dödens kusin!

   

   

  Sjukvården kan tyvärr inte göra jättemycket åt tinnitus, så här får du söka dig till alternativ medicin, tex en klassisk homeopat (behandlar orsaken till problemet).

  Det finns olika orsaker till tinnitus, tex bettfel, Epstein-Bar virus, för mycket gifter/virus/svamp/inflammationer/tungmetaller i kroppen, för mycket strålning, spänningar i nacke/käke/skuldror/halsrygg, problem med sköldkörtel, utmattningspromlem mm.

  Jag lever lever också med tinnitus, jag fick min via min whiplashskada. Jag lider dock inte av det. Jag hör mest ett brus, som ibland stängs av och börjar tjuta.

   

  Trådstartaren

  Jag har provat allt från droger till akupunktur. Idag jag jag tagit ett gram sobril

  Självmordet är mycket nära

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
2

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.