Hem > Forum > Ångest > Ställa om sina rutiner

Ställa om sina rutiner

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0
 • Jag håller på och ännu mer försöker banta ner mina klimatutsläpp och har märkt att det är ett himla donande med det. Idag t ex blev jag faktiskt mer eller mindre tvungen att köpa en takeaway-kaffe (första på hela pandemin ska tilläggas), och en smoothie i någon plastmugg. Kände mig faktiskt skyldig rakt av när jag promenerade runt på gatan med mina klimatutsläpp och som en och annan girig klimatbov.

  När jag sedan skulle slänga dem fick jag ångest över att ”behöva” göra det i en vanlig papperskorg och inte att de skulle återvinnas. Återigen kände jag mig som en slug fisk som liksom hoppades att ingen skulle se mig smita med min återvinning.

  När jag sedan kom hem ikväll mailade jag till Stockholms stad och har bett dem om att se över papperskorgarna så man inte slänger allt i samma utan kan sortera ut åtminstone plast och papper ifrån varandra. Får se vad de svarar.

  Efter detta iaf har jag lärt mig att hädanefter ha med mig en liten takeawaytermos av stål jag har hemma och be de göra latten där istället. Det borde gå.

  Är ju bara ett axplock av all logistik som kräver en viss planering. Hur gör ni när ni märker att ni behöver tänka om hela tiden inom olika områden och därför ha mer framförhållning?

  Framtida tågresor utomlands istället för flyg är ju bara förnamnet, tänker jag. Nu råkar jag tycka det är charmigt med tåg men jag förstår ju att flygresor är ett minne blott. Blir häpen när jag ser det på instagram. Även köttbitar. Jag funderar på att åka tåg till Berlin som tydligen ska vara en ny sträcka. Verkar ju smått fantastiskt. Men undrar hur man packar inför en sån resa?

  Sedan är det ju det här med kläder och att inte konsumera saker. Det tycker jag är ganska svårt också. Samtidigt som jag mår illa av alla grejer som jag redan äger. Känns helt absurt att leva i sånt överflöd. Kan knappt ta in att det är jag själv som köpt allt detta. Har sedan många år tillbaka handlat kläder framförallt på second hand, men även annat också. Blir lite spyfärdig av det, faktiskt. Håller på och försöker skänka det jag har nu.

Visar 1 inlägg (av 1 totalt)
0

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.