Hem > Forum > Ångest > Sömnproblem

Sömnproblem

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 34 totalt)
33
 • Jag har vaknat kl 2 i natt igen. Är så trött på att ha det så här. Jag har en sömnrutin gör på samma sätt varje kväll. Jag har filter på tfn o datorn  Jag äter sömnmedel men de hjälper inte längre.

  Jag rör på mig och äter bra. Mediterar och gör avslappning.

  Jag fattar inte vad jag ska göra mer.

   

   

  Jag har vaknat kl 2 i natt igen. Är så trött på att ha det så här. Jag har en sömnrutin gör på samma sätt varje kväll. Jag har filter på tfn o datorn Jag äter sömnmedel men de hjälper inte längre. Jag rör på mig och äter bra. Mediterar och gör avslappning. Jag fattar inte vad jag ska göra mer.

  God e.m. här på Mind Forumet.

  * Har läst hela ditt inlägg / tråd här ovan.

  * Jag undrar om Du har professionell vårdkontakter så som t.ex. Psykiatrisk Sjuksköterska eller psykolog eller läkare som Du pratat om dina sömnproblem ?

  * Har Du haft funderingar om att bli remitterad till en sömnmottagning ifrån antingen din listade VC (= Vårdcentral) eller Husläkarmottagning eller Öppenvårdsmottagning inom Psykiatrivården?

  * Om har flera frågor eller funderingar så är Du varmt välkommen tillbaka till mig här på Mind Forumet.

  Var rädd om dig och ta hand om dig också.

  På återseende…

  Trådstartaren

  Jag har provat allt du skriver ovan. Ingen kan hjälpa mig.

   

  Jag vet inte hur jag ska klara av det . Vaknat vid 2 flera nätter på rad.

   

  Desperat.

  Trådstartaren

  Hej har du några tips på vad jag kan göra åt mina sömmproblem ?

  Hej har du några tips på vad jag kan göra åt mina sömmproblem ?

  God kväll/natt här på Mind Forumet.

  * Har läst dina senaste inlägg / tråd här ovan.

  * JA, jag hör dig Du är nu VERKLIGEN desperat och behöver akut hjälp.

  * När jag har akut sömnproblem berättar jag det för min psykiatriska mottagning och den senaste hjälpen de kunde bistå med i mitt fall var tyngre medicinering för natten.

  * Har Du frågat dig fram om hjälp att få starkare dos av sömnmedicinering som enbart är tillfällig lösning pga dessa är beroendeframkallande och är inte en långsiktig lösning på dina sömnproblem och därför trodde jag att en sömnmottagning var ett bra alternativ där man kan få med professionell hjälp, har Du redan besökt en sådan mottagning jag efterfrågade till dig?

  * Har Du försökt med tillbehör så som bolltäcke eller tyngdtäcke, det finns både att få låna av ditt landsting eller region?

  * Clas Ohlson, som återförsäljare har ett täcke med produktnamn; Tyngdtäcke CURA Pearl men det är ganska dyrt, ca kostnad från 1695 kr/SEK uppemot 2095 kr/SEK pga olika kg vikter, fr 3 kg upp emot 11 kg. Artnr: 44-3548-3.

  * Hoppas något kommer hjälpa dig nu…

  * Du får gärna återkomma och berätta hur det går för dig, vill gärna veta det går…

  Kramar…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Sömnproblem fortsätter att plåga mig. Jag vaknade 3.30 idag  Jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt detta.

   

  Blir galen av sömnbrist.

   

  Blir stressad av att alltid tänka på att jag gör rätt saker för att kunna sova. Har bitit ihop käkarna sista tiden så att det värker i kinderna .

  Jag vill bara kunna leva ett normalt liv det kan vara lite tråkigt det gör inget men detta skit liv är inget att ha.

   

  Varför leva när livet bara straffar en?

  Sömnproblem fortsätter att plåga mig. Jag vaknade 3.30 idag Jag vet verkligen inte vad jag ska göra åt detta. Blir galen av sömnbrist. Blir stressad av att alltid tänka på att jag gör rätt saker för att kunna sova. Har bitit ihop käkarna sista tiden så att det värker i kinderna . Jag vill bara kunna leva ett normalt liv det kan vara lite tråkigt det gör inget men detta skit liv är inget att ha. Varför leva när livet bara straffar en?

  God f.m. här på Mind Forumet.

  * Så besvärligt för dig Du har med sömnen som blir lidande på ditt mående.

  * Frågar återigen har Du någon kontakt med en s.k. sömnmottagning?

  * Du behöver komma i kontakt med en sådan mottagning, det räcker inte med att vända sig till Vårdcentralen (=vc) eller Husläkarmottagningen, de är ej specialister inom detta område och därför behöver Du komma till dom.

  * Har Du provat bolltäcke eller något annat hjälpmedel?

  Var rädd om dig och ta hand om dig också…

  På återseende…

  Trådstartaren

  Jag har provat olika sömnmedel men jag blir påverkad Kognitivt av dom tex svårt att läsa. Jag har kedjetäcket redan och är utredd på sömnklinik. Fick prova andningsmaskin men slet av mig den i sömnen.

  I går vaknade jag 3.30 och i natt  4.

   

  Det är hopplöst  Jag vet inte vad jag ska göra mer

  Jag vill bara säga att jag relaterar till dig och lider verkligen med dig!

  Sömn kan låta som att det är inte så farligt men när man inte sovit på tre dagar är det rena totyren

  Du har fått massor med bra tips så jag har inget mer drastiskt att tillläga men jag har några små tips som jag själv använder mig av.

  1. Jag byter sov plats. När jag inte kan sova har jag märkt att om jag lägger mig i soffan med en filt och sover med kläder på så fungerar det. Jag tror det har med att du kan ha börjar acccosiera sängen med ångest vilket i sin tur skapar spänningar och förhindrar dig från att slappna av och sova.

  2. Sov inte för tidigt, Det värsta med att inte sova flera dagar i sträck är att man orkar knappt stå upp under dagen och kan bli väldigt frestad att ta en tupplur under dagen eller att lägga sig tidigt.
  Har upptäckt att detta förstör min rytm iaf. Lägger jag mig 8-9 på kvällen istället för 10-11 så vaknar jag garanterat under natten och kan inte somna om.

  3. Testa att somna med musik. Jag har austism, add och plågas av självmords tankar som börjar speciellt när jag ska sova. Att sova med tunga tankar är ett rent helvete. HJärtat börjar pumpa när jag tänker hur jag förtjänar att dö och ofta rusar dom snabbare än vad jag vill
  För att förhindra detta kan lugn musik hjälpa. Jag brukar ha en spellista med cirka 10 låter eller så många som du tror kan behövas innan du somnar och så försöker jag fokusera på musik tills jag somnar.
  Jag tänker inte ens på att ta ut hörlurarna utan jag låter dom ramla av i sömnen.
  Tänk på att ha en spellista som tar slut dock så musiken inte är på hela natten.

  Den största boven av allt är ju mer sömn man missar ju mer tänker man och aktivt försöker göra saker för att sova och detta skapar mer stress, Jag har dock inte kommit på något som förhindrar detta speciellt men bara att veta att man kan råka övergöra hela det här med att försöka sova och olika tekninker mm.
  Mitt sista tips är att göra något så fysiskt aktivt som du bara orkar (vet att vid det här laget är man en zombie och att hämta posten känns som ett jäkla maraton) och hoppas på att du orkar göra dig så trött att du inte ens orkar tänka på nått över huvud taget när du lägger dig i sängen och förhoppningsvis gör det i sin tur att kroppen slappnar av från alla tankar och annnat.

  Trådstartaren

  Tack för alla tips  Jag har provat dem. Men det hjälper inte   Jag vet inte vad jag ska göra mer  Vaknade tre i natt. Det liksom rusar i mig  ❤️

  Trådstartaren

  Problemet fortsätter jag har vaknat två eller tre fyra nätter på raken nu. Vidrigt. Huvudvärken dunkar och ångesten ligger som en tung natta över mig. Vad fasen gör jag? Jag får väl köpa de dyra naturmedicinen igen 279 kr för 60 tabletter. De funkade i höstas ett tag men jag har egentligen inte råd

  Jag kommer att gå i väggen igen om detta fortsätter så här.

  Jag lider verkligen med dig ! Har varit där själv så jag vet hur jobbigt det är.

  Pratar du med en psykolog om det här? Har du testat att gå KBT, DBT, Psykodynamisk terapi eller bara samtals terapi förut?

  För mig låter det som att du definitivt har ett underliggande psykiskt problem som gör att du inte kan sova och hade jag varit dig så hade jag sökt hjälp hos öppenvården eller få remiss via läkare.
  Det låter ju som att det inte är något vanligt problem som kan lösas med medicin eller omständigheter runt om dig.
  Det kan vara tufft o säga men det kanske inte finns någon quick fix som löser dina sömnproblem utan något som måste redas ut från roten snarare.

  Jag skulle försöka med medicinen som du pratade om så du tar dig igenom det här! Och när du får någon mån av lite balans tillbaks förhoppningsvis så skulle jag prata med en psykolog.

  ! OM DU REDAN TRÄFFAR NÅGON SÅ BEHÖVER DU INTE LÄSA DETTA !

  Vi har ju ganska bra system i Sverige, om du bara får en tid så kostar det bara 200 kr dom 5-10 första gångerna sen har du kostnadsskydd resten av året och har du redan spenderat pengar på utskriven medicin från läkaren borde du redan ha ett skydd.

  Dock måste jag förvarna att jag fick vänta 3 månader på min första tid. Det jag har lärt mig av vårat system är att jag är alldeles för tystlåten och vill inte besvära folk så jag underdrev mina problem vilket var ett misstag.
  Överdriv hellre dina problem är mitt tips till dig. Det du lider av är allvarligt och jag skulle verkligen ta det seriöst. Din vardag blir ju helt förhindrad och det är inget du förtjänar!

Visar 12 inlägg - 1 till 12 (av 34 totalt)
33

Du måste vara inloggad för att svara på denna tråd.